Két klímaaktivista tortával dobta meg Michael O’Leary-t az Európai Bizottság brüsszeli székháza előtt tartott sajtótájékoztatója közben, az ír fapados vezére frappánsan reagált.

Michael O’Leary a légiforgalmi irányítók sztrájkjai ellen indított petíciójára érkezett 1,5 millió aláírást adta át az Európai Bizottság vezetőjének, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Brüsszelben, ahol Ursula von de Leyennek csak az életnagyságú fényképe volt jelen.

Az esemény közben két klímaaktivista lépett oda a vezérhez, aztán tortát nyomtak az arcába azzal a felszólítással, hogy állítsa le a repülőgépek okozta légszennyezést.

A vezető nem esett ki a szerepéből, és közölte, hogy eddig ez a legszívélyesebb köszöntés, amit Belgiumban kapott, de jelezte, hogy az aktivisták krémje „mesterséges” volt, és az utasokat meghívta Írországba, ahol sokkal finomabbat ehetnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem késlekedett a légitársaság szarkasztikus bejegyzéseiről híres közösségi médiás csapata sem, az esetről készült fotóhoz a Twitteren hozzáfűzték, hogy ilyen meleg fogadtatásban részesült a Ryanair a téli menetrendre bejelentett hét új belgiumi útvonala és petíciója, amelyekkel annyira elégedettek az utasok, hogy tortával ünnepeltek. Hozzátették, hogy továbbra is ízletesen alacsony árakat kínálnak. Az esetről az ír The Sun oldalán további képek is megtekinthetők.

Mindeközben a Ryanair brüsszeli pilótái szeptember 14-15-re sztrájkot hirdettek. Két hónapon belül már negyedik alkalommal annak érdekében kerül sor a munkabeszüntetésre, hogy a pilóták bérét visszaállítsák a járvány előtti szintre, emellett a munkakörülmények javítását is követelik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!