Indonézia és az Airbus Helicopters rendkívül gyümölcsöző kapcsolata lesz a középpontban az Indo Defence 2014 kiállításon, Dzsakartában, kiemelve a hosszú távú kooperáció előnyeit az indonéz katonai ágazatok, az állami szolgálatok és az ipar javára.

A november 5-től 8-ig tartó eseményen az Airbus Helicopters kiállítása bemutatja az előnyös együttműködés részleteit a PT Dirgantara Indonesia/Indonesian Aerospace céggel, amelynek tevékenysége felöleli a részegységek és repülőgépek gyártását, összeszerelését, a felszerelések beszerelését és a teljes gyártási komplexumot. Ugyancsak bemutatkozik az ország egyre növekvő Airbus Helicopters gépparkja. A cég könnyű, közepes és nehéz forgószárnyasai az indonéz hadsereg, a haditengerészet és a Basamas kutató-mentő szolgálat állományában működnek.

„Partnerségünk Indonéziával megerősíti az ország biztonságát, segíti az ipari kapcsolatok kiépítését és részévé válik az Airbus Helicopters globális ellátó rendszerének” – magyarázta Ludovic Boistot, az Airbus Helicopters Indonesia vezérigazgatója. „Indonézia kétségkívül az egyik legfontosabb piac, amely ma meghatározza a helikopter-ipart.”

Az indonéz fegyveres erők köteléke, amelyben az Airbus Helicopters EC120 Colibri, az AS330 Puma, az AS332 Super Puma és a régebbi BO105-ös is szerepel, 2014-ben az Ecureuil/Fennec gépcsalád 12 megrendelt példányának első szállításaival erősödik, a gépek fele egyhajtóműves, másik fele kéthajtóműves verzió támadó szerepkörben. Ugyancsak elkezdik a hat EC725 átadását, a légierő számára, kutató-mentő feladatok végrehajtására. Az állami civil szektorban a Basamas kutató-mentő szervezet már egy éve üzemeltet két AS365 N3 Dauphin helikoptert.

A PT Dirgantana Indonesia foglalkozik az országban az Airbus Helicopters forgószárnyasainak eladásával, Bandungban végzi a feladatokhoz szükséges kiegészítők beszerelését és beüzemelését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A PT Dirgantara Indonesia kiemelkedő partnerünk volt az elmúlt harminc év folyamán” – folytatta Boistot. „Képességeik világosan megmutatkoztak a velünk együttműködésben végrehajtott projektek során, és örömmel nézünk elébe a további évek közös sikereinek”.

Az Airbus Helicopters kiállítása az Indo Defence D-halljában, a D043-as standon tekinthető meg.

Az Airbus Helicopters jelenléte erős Dél-Kelet-Ázsiában, regionális központját, az Airbus Helicopters Southeast Asia-t (AHSA) 1977-ben alapítottak Szingapúrban. Jelenleg 220 alkalmazottal működik, teljes kiszolgálást nyújt a régióban repülő több mint 300 Airbus forgószárnyas gép üzemeltetőinek.

A Thai Királyi Haditengerészet hét helikoptert rendelt október végén, az öt EC645 T2 (az EC145 T2 katonai változata) és két EC725 hadrendbe állításával jelentősen javul az ország légiereje.

Kínában is erős az Airbus Helicopters jelenléte, ami csak tovább erősödik, miután monumentális megrendelés érkezett az országból, 123 polgári célú helikopter vásárlásáról szóló szerződést írt alá július végén három kínai tartomány képviselőjével az Airbus Helicopters. Szintén Kínából érkezett a hír október közepén, hogy üzembe állították az ország első mentőhelikopterét, egy kéthajtóműves EC135-öst.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!