Feloldották az orosz hatóságok az Azur Air üzemelési engedélyére korábban kiadott korlátozási határozatot, így a cég zavartalanul folytathatja működését. 

Mint arról portálunk is beszámolt, az orosz légügyi hatóság (Rosaviatsiya) február elején kilátásba helyezte az Azur Air légijármű üzemetetési engedélyének (Air Operation Certificate – AOC) március 20. éjféli hatállyal történő visszavonását, mert egy a cégnél végzett időszakos vizsgálat során komoly hiányosságokat tártak fel a hatóság emberei.

Problémák voltak a cég repülőgépeinek légialkalmasságának támogatását és karbantartását illetően, és találtak hiányosságokat a repülési tevékenység szervezésében is.

A hatóságok akkor március 20-ig adtak haladékot a légitársaságnak a hiányosságok kiküszöbölésére, és az erről szóló dokumentumok benyújtására. Amennyiben ez nem történt volna meg határidőre, a cég működési engedélye aznap éjféli hatállyal bevonásra került volna.

A jelenlegi információk szerint minden dokumentumot határidőre megkapott és elfogadott a Rosaviatsiya, így az Azur Air március 20 után minden korlátozás nélkül folytathatja működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság nagy erőkkel készül a 2018-as nyári főszezonra, ezzel párhuzamosan pedig új vezérigazgatót is kineveztek a cég élére: Yuri Stogniy, a UTair-csoport egyik légitársaságának korábbi vezére irányítja a továbbiakban a cég működését.

Emellett a további dokumentációk megkönnyítése érdekében az Azur Air összesen tíz gépét veszi majd orosz lajstromba ez év végéig. Ezek a repülőgépek jelenleg bermudai vagy ír lajstromjellel repülnek, átlajstromozásuk év végéig lezajlik majd. A cég idén tavasszal két új Boeing 767-300-ast vesz majd át, ezeket már eleve orosz lajstrommal látják majd el.

Forrás: LHBPairside-Facebook