A folyamatosan növekvő utasszám miatt július 14-től már minden nap 10 percenként közlekedik a belváros és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő 100E gyorsbuszjárat.

A 2017 júliusa óta közlekedő, 100E jelű repülőtéri gyorsbuszjárat utasszáma folyamatosan emelkedik, ezért menetrendjében újabb fejlesztést vezetnek be – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

Július 14-től már nemcsak hétfőn, pénteken és vasárnap, hanem a hét minden napján 10 percenként indulnak az autóbuszok a napközbeni időszakban.

Fotó: Budapesti Közlekedési Központ

Az új menetrend cikkünk írásakor egyelőre még nem került fel a BKK honlapjára, így nem tudni a részleteket. Az eddigi rend szerint a 10 perces követési idő hétfőn és pénteken 8.30-tól, vasárnap pedig 7 órától tartott 19 óráig. Keddtől szombatig ebben az idősávban 15-20 perces gyakoriság volt.

Mint megírtuk, legutóbb május végén sűrítették a 100E közlekedését, ekkor lett hétfőn és pénteken is tíz perces követés. A mobil applikációban elérhető vonaljegy pedig ezen a járaton debütált most júniusban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A BKK közleménye felidézi, hogy a reptéri gyorsbuszjárat 2017. július 8-a óta nyújt közvetlen eljutási lehetőséget a belváros és a Liszt Ferenc légikikötő között. A repülővel utazó utasok száma folyamatosan növekszik, és egyre többen választják a BKK szolgáltatását, így az elmúlt évben a BKK több fejlesztést is bevezetett, emellett továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba.

Fokozottan ellenőrzi a taxisokat a közlekedési hatóság

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei június végén, július elején a Volt Fesztivál és a Balaton Sound helyszíneinek közvetlen közelében, valamint Budapest kiemelt közlekedési csomópontjainál (Keleti Pályaudvar, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Népliget) dolgoztak – közölte lapunkkal az ITM.

A megvizsgált 227 taxi közül 16 esetében találtak hiányosságot, jellemzően a szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyek hiányát. A feltárt mulasztások miatt több esetben 200 ezer forinttól 800 ezer forintig tartó bírságot szabtak ki, kilenc jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit a helyszínen bevonták.

A szabályszegő taxisok nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Magyarországra érkező turisták megkárosításával az ország hírnevének is ártanak.

A közlekedési hatóság szakemberei 2019. május 11-e óta fokozott ellenőrzést végeznek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.

Az elmúlt közel két hónapban 617 járművet vizsgáltak meg, 40 esetben találtak hiányosságot, 26 jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit vonták be. A reptér üzemeltetőjének hivatalos taxis partnere a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 9 százalékos növekedést tapasztalt a fuvarszámokban.

E bővülés részben a fokozott ellenőrzések érdemi visszatartó erejének tudható be. A hatóság a teljes idegenforgalmi főszezonban folytatja a célzott ellenőrzéseket az utasok és a tisztességes, szabálykövető vállalkozások védelme érdekében.