Calgary-ban lévő központtal és Boeing 737-esekből álló flottával indul el Kanada legújabb fapados légitársasága, a Lynx Air, amely nem is annyira új.

A légitársaság elnök-vezérigazgatója Merren McArthur lett, aki nagy tapasztalattal rendelkezik az iparágban, korábban a Tigerair Australia, a Virgin Australia Regional Airlines és a Virgin Australia Cargo légitársaságoknál töltötte be az első számú vezetői posztot.

Tájékoztatása szerint a légitársasága „ultra megfizethető” tarifastruktúrát igyekszik kínálni az utasoknak, a low-cost légitársaságoknál megszokott à la carte árazásuk kialakításánál az egyszerűséget, átláthatóságot és a választás szabadságát helyezték a középpontba, áll a cég közleményében.

A vállalat nem új, a 2007-ben charter légitársaságként indult cég korábban Enerjet néven futott, de 2017 óta egyetlen járatot sem teljesített. A cég történetében ez a harmadik átnevezés, korábban Jet Naked és FlyTOO néven is próbált piacra lépni – a kanadai Globalnews értesülései szerint.

Forrás: Lynx Air

A Lynx Air összesen 46 új Boeing 737 repülőgépre rendelkezik kötelező érvényű megrendeléssel vagy lízing-megállapodással, az első három gép a jövő év elején áll forgalomba, a többi pedig a következő hét évben fokozatosan, a kereslet függvényében érkezik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.