Mivel hamarosan várható, hogy egyre több utas lesz a forgalom újraindulásával, a Budapest Airport új egészségvédelmi intézkedésekre tett javaslatot.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a közösségi médiában tette közzé kéréseit az utasokhoz. E szerint a repülőtér minden, utasok által használt területét folyamatosan fertőtleníti, és folyamatos a szellőzőrendszer takarítása is.

Forrás: Budapest Airport

Kötelezővé tették a maszk viselését az információs, valamint utasbiztonsági dolgozók körében, és biztosítják a kézfertőtlenítők meglétét a repülőtér területén, az automata fertőtlenítők számát pedig növelik.

A repülőtér üzemeltetője arra kérte az utasokat, hogy elsősorban online utasfelvétellel jelentkezzenek be a járatokra, kísérő nélkül lépjenek be a terminál épületébe, és lehetőség szerint használják az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert.

További kérés az utasokhoz, hogy használjanak maszkokat, valamint ügyeljenek a 1,5 méteres távolság megtartására. Erre az útlevél- és biztonsági ellenőrzés, a becsekkolás, és a beszállítás során is figyelnek majd, padlómatricákkal jelölik ki a távolságot, az ülőhelyeken pedig minden másodikat blokkolják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air szintén ma jelentette be egészségügyi intézkedéseit, ezek között szerepel a szájat és orrot eltakaró maszk használata a repülés teljes időtartama alatt, illetve a légitársaság is kérte az utasokat, hogy az online becsekkolást, szolgáltatás-vásárlást és érintésmentes bankkártyás fizetést részesítsék előnyben.

Fotó: AIRportal.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air azt tervezi, hogy május elejétől 16 útvonalon indítja el járatait Budapestről, többek közt London, Barcelona, Athén, Marosvásárhely és több nyugat-balkáni város felé. Utóbbiakat közszolgáltatási szerződés (PSO) alapján teljesíti, így az állam ennek révén kompenzálja az esetleges veszteséget.