A Wizz Air közzétette azt a videót, amelyet néhány napja emlegetett a brit sajtóban a légitársaság vezetője. A kisfilmből képet kaphatunk arról, hogy a low-cost légitársaság hogyan képzeli el a repülést, az utasok számára nyújtott repülőtéri és fedélzeti utazási élményt a következő hetekben-hónapokban. Május 1-től a személyzetnek és az utasoknak többek közt kötelező lesz arcmaszkot viselniük a repülés teljes időtartama alatt.

A videóból is visszaköszönnek az elmúlt napok közleményeiből kiolvasható intézkedései: a Wizz Air új eljárásokat vezet be az emberek közötti távolságtartás biztosítása érdekében, valamint a takarításra is nagyobb hangsúlyt fektetnek, a kabint az éjszakai órákban alaposan fertőtlenítik.

A repülőgépek fedélzetén a légiutaskísérők számára kötelezővé teszik a maszkok és a gumikesztyűk viselését, az utasoknak fertőtlenítő kendőket osztanak.

Az utasokat arra kérik, hogy online jelentkezzenek be a járatokra, minden szolgáltatást előre vásároljanak meg, hogy a reptéri interakciókat és sorbanállást a minimálisra lehessen csökkenteni, valamint a fedélzeti vásárlások során lehetőleg érintésmentes fizetési technológiákat használjanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint megírtuk, a Wizz Air azt tervezi, hogy májustól több bázisát is újra megnyitja, visszaköltözteti járatait Lutonra, újranyílik a bécsi bázis, Budapestről pedig tizenhat útvonalon repül.

A Wizz Air jelenleg 4-5 gépet, kapacitása 3 százalékát használja. Május elejére az aktív flotta aránya 10 százalékra emelkedik egyes bázisok megnyitásával, 2-3 hónap múlva pedig elérheti akár a 30 százalékot is a cégvezető múlt héten ismertetett tervei szerint.

Kötelező lesz a maszk a személyzetnek és az utasoknak is

A Wizz Air lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint május 1-jétől szigorított higiéniai előírásokat vezet be, hogy gondoskodjon utasai és személyzete egészségéről.

A hatósági előírásokkal összhangban bevezetett új egészségvédelmi szabályok célja, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén.

Az utasok és a személyzet védelme érdekében hozott intézkedések részeként arra kérik az utasokat, hogy az interneten végezzék el az utasfelvételt, illetve online vásárolják meg a kiegészítő szolgáltatásokat, beleértve az extra poggyászt, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren.

Határozottan ajánlják az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételét azokon a repülőtereken, ahol erre lehetőség van, ezzel is csökkentve az érintkezések számát az utazás, beszállás előtti szakaszában. Az esetleges fertőzések megelőzése érdekében kérik az utasokat, hogy a be- és kiszállás során is tartsák be az új távolságtartási szabályokat.

Noha a Wizz Air összes repülőgépén alkalmazott HEPA-szűrők hatékonyan eltávolítják a vírusok és baktériumok 99,7%-át az utastér levegőjéből,
május 1-jétől a személyzetnek és az utasoknak is kötelező lesz arcmaszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt.

A légiutas-kísérők minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosítanak, emellett eltávolították az üléstartókból a fedélzeti magazinokat, és kérik az utasokat, hogy a fedélzeti vásárlások ellenértékét érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. Azokon a járatokon, ahol a töltöttség megengedi, a személyzet az utasok átültetésével is igyekszik majd elősegíteni a távolságtartást.

Megmarad az alapos napi takarítás a Wizz Air teljes üzemelő flottájában, esténként minden repülőgépet az előírásoknak megfelelően fertőtlenítenek.