Újabb funkciókkal bővült a HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett mobilalkalmazása. A magyar légiforgalmi szolgáltató egyúttal közzétette azt a webes applikációt is, amellyel bármilyen operációs rendszert futtató eszközökön elérhetővé válik a mydronespace – közölte lapunkkal a HungaroControl.

A drónok üzemeltetésére vonatkozó jogszabály előírásainak megfelelően, 2021. július 31-től a drónozóknak a mydronespace segítségével be kell jelölniük repüléseiket abban az eseti légtérben, amelyet a hatóság erre a célra engedélyezett.

Az eseti légtérre vonatkozó műveleti korlátozásokról ezután a mydronespace automatikus értesítést küld a drónpilótáknak, akik ennek figyelembevételével folytathatják a repülést.

Megújult az applikáció személyes menüje is, így ezután a felhasználók a profiljukhoz tartozó adatokat egyszerűen módosíthatják.

A HungaroControl élesítette a mydronespace webes változatát is, amely az app.mydronespace.hu címen érhető el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A böngészőben megnyitható felület funkcióit tekintve megegyezik a telefonos alkalmazással, előnye, hogy bármilyen operációs rendszerű eszközön működik.

A társaság továbbra is elkötelezett az applikáció fejlesztésében, ezért folyamatosan várja a felhasználók észrevételeit, javaslatait az info@mydronespace.hu e-mail címre és a legnagyobb közösségi oldalon működtetett mydronespace csoportban – zárul a HungaroControl közleménye.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu