Igazán színes, a légitársaságok között az egyik legdekoratívabb arculattal rendelkező cég rendelt új generációs Airbus-típusokat. Az új-kaledóniai Aircalin két darab A320neo és szintén két A330-900neo repülőgépről állapodott meg az európai gyártóval, ezzel kívánja megfiatalítani az egyébként mindössze hat darabos flottáját.

Az új-kaledóniai légitársaság egyik A320-asa. (Fotó: Aircalin) | © AIRportal.hu

Az új-kaledóniai légitársaság egyik A320-asa. (Fotó: Aircalin)

Kicsi és elég koros flottát üzemeltet az Aircalin: déli Csendes-óceánban, Ausztráliához viszonylag közel elhelyezkedő Új-Kaledónia (francia külbirtok) nemzetközi légitársasága két darab A320-ast és szintén két A330-200-ast használ, előbbiek 8 és 13 évesek, utóbbiak egyaránt 14 esztendősek a flottainformációs oldalak szerint.

Most azonban úgy döntött az Aircalin, hogy megfiatalítja a flottáját: két A320neo és két A330-900neo típusú repülőgépről írt alá szándéknyilatkozatot az Airbus-gyárral.

A ch-aviation.ch portál híre szerint a szerződést kedden írták alá Nouméa városában, Új-Kaledónia székhelyén.

Az Európában talán kevéssé ismert, ám valóban színes és a légitársaságok között az egyik legdekoratívabb arculattal rendelkező cégnek van ezeken kívül még két DHC-6-300-as gépe, amelyekkel a közeli célállomásokra repülnek, a sugárhajtású Airbus-típusokkal pedig Ausztrália, Japán és Új-Zéland főbb légikikötőibe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 1983-ban alapított, kormányzati tulajdonú cég, teljes nevén Air Calédonie International régen Caravell-lel, majd 737-300-assal és A310-essel is repült, tagja az IATA-nak, rendelkezik a főbb minősítő bizonyítványokkal.

A jelenlegi arculatát – amelynek az óriási hibiszkusz-virág a legfőbb eleme, az üzleti osztályukat is a növényről nevezték el – két éve vezette be.

Az A330-200-asoknak is jól áll az óriási hibiszkusz-virág. Fotó: Aircalin | © AIRportal.hu

Az A330-200-asoknak is jól áll az óriási hibiszkusz-virág. Fotó: Aircalin