Az Air France bemutatta azon Boeing 777-eseinek új kabinberendezését, amelyekkel főként a Karib-tenger és az Indiai-óceán térségében lévő célállomásaira repül.

A francia légitársaság tíz Boeing 777-300ER fedélzetének átalakítását végzi el januártól decemberig a cég közleménye szerint. A módosítás után összesen 472 utast szállíthatnak majd a megújult a példányok.

Az üzleti osztályon lévő 14 ülés teljesen vízszintes ággyá alakítható, emellett minden itteni utas közvetlenül léphet ki a folyosóra, ugyanis a széksorok 1-2-1 elrendezésűek.

A középső két ülés összenyitható, de teljesen el is választható egymástól. A székekhez tükörrel felszerelt tárolórekesz, 18,5 hüvelykes HD-felbontású képernyő, zajszűrős fejhallgató, elektromos aljzat, USB-port, olvasólámpa és hangulatvilágítás tartozik a maximális kényelem biztosítása érdekében.

A 28 darab prémium turista ülés 48,8 centi (19,2 hüvelyk) széles, 130 fokban hátradönthető és deréktámaszos támlájú, valamint extra lábtérrel rendelkezik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2-4-2 elrendezésű sorokba rendezett helyek láb- és a fejtámasza is tetszőlegesen beállítható. A prémium turista osztály extra tárolóhellyel, zajszűrős fejhallgatóval, tablet tartóval és USB-portokkal felszerelt, a képernyők pedig 13,3 hüvelykesek.

Prémium turista osztály (forrás: Air France)

Turista osztályon 430 hely lesz: itt 43 centiméter (16,9 hüvelyk) széles üléseket helyeznek el, támlájuk 118 fokban dönthető hátra, és állítható fejtámlával rendelkeznek.

Az itteni képernyő 11,6 hüvelykes, USB porttal fel vannak szerelve ezek a helyek is, a lehajtható asztal pedig a korábbinál nagyobb lett. 

Turista osztály (forrás: Air France)

A 777-eseken vezeték nélküli internethozzáférést is biztosít a légitársaság, 2020 végéig pedig az egész Air France-flottán elérhető lesz a fedélzeti wifi repülés közben.

Ezzel kapcsolatos hír, hogy az ingyenes csomagban az utasok korlátlanul használhatnak üzenetküldő alkalmazásokat, mint a WhatsApp, az iMessage vagy a WeChat, míg a fizetős csomagok email-használatot, nagyobb sávszélességet biztosítanak.

Januártól decemberig a légitársaság fokozatosan újítja fel a tíz 777-es fedélzetét, 120 millió eurós beruházással.

A legelső, új kabinnal felszerelt repülőgép január 15-én Guadeloupe, majd 16-án Martinique szigetére közlekedett. Az Air France ezen kívül Réunionra, Mauritiusra, Havannába, Cancúnba, Santo Domingóba és Punta Canába fog repülni ezzel a géptípussal.