Megkezdte működését a Qingdao Jiaodong Nemzetközi Repülőtér Kelet-Kína Santung tartományában – adta hírül a silkroadhungary.hu cikke a légikikötő üzemeltetőjének közleménye alapján.

A repülőtér a legmagasabb, 4F besorolással rendelkezik a kínai repülőterek osztályozásában, képes nagy méretű repülőgépek kiszolgálására, beleértve az Airbus A380-ast is.

A TAO IATA-kóddal működő légikikötő befejezett első szakasza 16,25 négyzetkilométeren terül el, a teljes beruházás összköltsége eléri a 36,04 milliárd jüant (mintegy 5,56 milliárd USD).

A tervek szerint jelen állapotában a repülőtér 2025-ig évi 35 milliós utast, 500 000 tonnányi teherforgalmat, valamint 300 000 fel- és leszállást képes kezelni.

Forrás: Qingdao Jiaodong Nemzetközi Repülőtér

A repülőtér Csingdaót mintegy 130 belföldi úti céllal köti össze, beleértve a legtöbb kínai nagyvárost és régiót. Ugyanakkor mintegy 50 tengerentúli nagyváros, köztük 17 japán és a koreai repülőtér is közvetlenül elérhetővé válik innen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új repülőtér üzembe helyezésekor a korábbi légibázist, a Qingdao Liuting Nemzetközi Repülőteret bezárták.

Mint jelentős közlekedési csomópont, a most megnyílt létesítmény elérést biztosít az utasoknak a metróhoz és a nagy sebességű vasúthoz is. Kényelmesebb lesz az üzletemberek számára, különösen a külkereskedelmi ágazatban, hogy eljussanak ügyfeleikhez a világ bármelyik táján – mondta Seol Kyu Jong, a Csingdaóban tevékenykedő dél-koreai üzletember. Szerinte az új repülőtér előnyeit használó, kibővített logisztikai hálózat jelentősen csökkenti a szállítási költségeket is.

A repülőtér fejlesztésének második üteme is elindult, ennek elkészülte után évi 55 milliós utasforgalmat, 1 millió tonna rakományt, valamint 452 000 fel- és leszállást lesz képes kezelni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!