Utascentrikus széktípust alkotott az olasz Geven, a Materia elnevezésű ülést a Priestman Goode tervezőcéggel közösen hozták létre.

A gyártó közleménye szerint az új szék legfontosabb tulajdonságai közé tartozik a letisztult vonalvezetés és a funkcionalitás, tervezéskor pedig az utasok komfortérzetének javítása volt az elsődleges cél.

Forrás: Geven

A rövidtávú járatok üzleti és a hosszútávúak prémium turista osztályára szánt széktípus könnyen alkalmazható a különböző keskeny- és szélestörzsű repülőgép-típusokon, emellett a légitársaságoknak széles lehetőséget nyújt az egyedi kialakításra.

A részben kompozit anyagból készült ülés kagylóformájú háttámlával és ívelt fejrésszel rendelkezik, amelyen nagy méretű monitort helyeznek el, alatta tablet és telefon is tárolható és tölthető. A kényelmet az üléslap és a dönthető háttámla ergonomikus vonalvezetése mellett az alkalmazott újfajta párnázás tovább javítja, a szék továbbá kihajtható lábtartóval is rendelkezik.

Az italok tárolásához, valamint az étkezéshez az ülés karfájából hajtható ki egy kisebb és egy nagyobb asztalka, ugyanitt tárolórekesz is van, valamint az itt lévő távirányítóval vezérelhető a fedélzeti szórakoztatórendszer és a fejtámlába épített LED-es olvasólámpa.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.