Új ügyvezetővel vág neki a 2019-es évnek a Debrecen Airport. A cívis város repülőterét üzemeltető céget a közgyűlés által megválasztott Vajda János vezeti január elsejétől, aki korábban a debreceni repülőtér tűzoltó-parancsnokaként, majd repülésbiztonsági igazgatójaként dolgozott.

Mint a Dehir.hu regionális hírportál cikke emlékeztet rá, a közelmúltban szerezte meg a város a légikikötőt működtető Airport-Debrecen Repülőtér-üzemeltető Kft. többségi részesedését, az addigi fő tulajdonos Xanga cégnek 25,02 százalékos üzletrésze maradt. Az üzemeltetőt 2016 novembere óta irányító Herdon László lemondott a tisztségéről, hogy a többségi tulajdonos delegálhassa az ügyvezetőt.

Utódját a decemberi közgyűlésen választották meg, Vajda Jánost január elsejétől nevezték ki határozatlan időre.

Vajda János a pályafutását 12 évvel ezelőtt a Budapest Airportnál kezdte hivatásos tűzoltóként, később felvételt nyert a Budapesti Rendőrtiszti Főiskola igazgatásszervező szakirányára, majd a Légügyi Hivatalnál helyezkedett el.

Pályafutása során külföldi okleveleket szerzett kényszerhelyzet-kezelésből, vad- és madárvédelemből, valamint repülőtér-üzemeltetés felügyeletéből. Hatósági munkája lezárásaként részt vett a légikikötők EASA-tanúsításában, amelynek végeztével hazánk valamennyi nemzetközi repülőtere sikeres európai hatósági bizonyítványt szerzett. Debrecenben 2018 nyarától dolgozik, előbb a társaság tűzoltó parancsnoki tisztségét vállalta el, majd ősztől repülésbiztonsági igazgató lett. Célja, hogy a repülőtér irányítása alatt Kelet-Közép-Európa egyik legjobb regionális légikikötőjévé váljon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.