Ünnepélyesen bemutatta új pilótafülke-szimulátorát budapesti képzési központjában a Wizz Air. Az A320 repülőgépcsaládhoz gyártott rögzített szimulátor a Wizz Air mozgó szimulátorát egészíti ki, így a WIZZ rugalmasan tudja biztosítani, hogy a repülőszemélyzet és a légiutaskísérők megfeleljenek a szigorú képzési követelményeknek.

Forrás: Wizz Air | © AIRportal.hu

Forrás: Wizz Air

Ezen felül rendelkezésre áll arra is, hogy megteremtse a Wizz Air tervezett növekedéséhez szükséges képzési feltételeket.

A szimulátor az Airbus A320 pilótafülkéjének pontos mása, amely a mozgástól eltekintve megegyezik a teljes szimulátorral és kiváló minőségű vizuális rendszerrel, valamint morajjal és egyéb hangokkal hozza létre a valósághű repülési helyzetet.

Az MPS által gyártott készüléket az A320 repülőgépcsalád különböző pilótaképzési feladataira fogják használni, többek között típusvizsga-képzésben, továbbá bizonyos légiutaskísérő tréningekhez is.

A 2013 májusában átadott mozgó szimulátorhoz hasonlóan a rögzített szimulátort is a holland Flight Simulation Company (FSC), az egyik vezető független képzési szolgáltató üzemelteti. Az FSC üzemelteti a WIZZ teljes képzési központját, amely a Budapest Airport területén működik, így a Wizz Air több mint 2800 dolgozója számára kényelmesen elérhető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Wizz Air | © AIRportal.hu

Forrás: Wizz Air

Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója az AIRportal.hu kérdésére elmondta: Az új rögzített szimulátorral kiegészült képzési központban a szimulátorok az év majdnem minden napján, napi 20 órában üzemelnek.

A szimulátorokon zajlanak a pilóták felkészültségének időszakos ellenőrző repülései, a szenioritásban előrelépő pilóták (pl. elsőtisztből kapitány) vizsgáztatása.

Ezeken túl a légitársasághoz jelentkező új pilóták felvételi eljárása során is kulcsszerepet kapnak a szimulátorok, hogy a légitársaság ki tudja szűrni a legjobb jelölteket.

Forrás: Wizz Air | © AIRportal.hu

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air útvonalhálózatának és flottájának bővülése miatt 5-600 új pilótát fog alkalmazni az elkövetkezendő 2-3 évben, melyhez akár több ezer pilótajelölt felvételiztetése szükséges. A pilóták képességeinek és tudásának tesztelése a felvételi eljárás utolsó fázisában szintén a légitársaság szimulátorain történik.

A Wizz Air budapesti kiképzőközpontjában az új szimulátornak köszönhetően megnövekedő kapacitás továbbá abban segíti a légitársaságot, hogy az újonnan felvett, A320 típusjogosítással nem rendelkező pilóták több hétig tartó type rating képzését a jövőben házon belül is végezhesse a légitársaság. Ezen kívül a Wizz Air pilótái az Airbus kiképzőközpontjában Toulouseban, Flight Simulation Company-nál (FSC) Amszterdamban és a Flight Academy-nél Szófiában is kapnak képzéseket.

Kipróbáltuk a Wizz Air vadonatúj A320 szimulátorát

AIRportal.hu