A 2018/19-es téli menetrend kezdetétől Boeing 777-300ER repülőgépekkel teljesíti naponta közlekedő Bangkok – München járatait a Thai Airways. A légitársaság ezzel befejezi a Boeing 747-esek üzemeltetését az európai útvonalakon.

A Thai Airways évek óta üzemeltette naponta közlekedő Bangkok – München járatát az Egek Királynője néven is emlegetett típussal. A mostani bejelentés szerint azonban 2018. október 28-tól a légitársaság Boeing 777-300ER repülőgépei állnak forgalomba az útvonalon és ez azt is jelenti, hogy a cég 747-esei nem repülnek többé Európába.

A típuscsere kapacitáscsökkenést is jelent, ugyanis a 777-esek összesen 348 utast tudnak szállítani a Jumbók 375 utasos befogadóképességével szemben.

Fotó: AIRportal.hu

Az üzleti utasok számára jó hír, hogy a triplahetesek fedélzetén már a Thai Airways megújult business class termékét vehetik igénybe.

A Boeing 777-300ER repülőgépek fedélzete 42 ülőhelyet kínál a Royal Silk Business Classon és 306 ülőhelyet turista osztályon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 777-esek fedélzetén az üzleti osztályon az utasok teljesen vízszintes ággyá alakítható üléseken utazhatnak, melyek 188 cm hosszú fekvőfelületet biztosítanak, az ülés szélessége 51 cm, valamint 38 cm-es érintőképernyős monitorok is az utasok rendelkezésére állnak. A turista osztályon a sortávolság 81 cm, az ülések szélessége 46 cm.

Amint arról 2015-ben hírt adtunk a Thai Airways bejelentette, hogy kivonja tizenkét korosodó Boeing 747-400-as repülőgépét. Az átszervezés alatt álló légitársaság flottájában ma már csak nyolc példány repül a Boeing 747-400-asokból, a jelenlegi tervek szerint ezekből az idősebb hat példányt 2020-ig bezárólag állítják le, két újabb repülőgép viszont még a flottában marad.

Visszaveszik a korábban tervezett bővítéseket, új átszervezési terv várható

A légitársaság egyidejűleg bejelentette azt is, hogy a Bangkok – Bécs járatukon mégsem bővítenek heti öt járatról heti hét járatra, ezen az útvonalon megmarad a Boeing 787-8 Dreamliner típus. A légitársaság visszavette a bővítést a Bangkok – Milánó útvonalon is, nem indítják el a tervezett heti hatodik járatot.

Az évek óta pénzügyi gondokkal küzdő Thai Airways új elnöke, Ekniti Nitithanprapas a Bangkok Postnak a napokban adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a légitársaság szeptember közepén azt javasolja az ország állami vállalatai felett felügyeletet gyakorló testület részére, hogy a korábbi cégvezetés által, 2015-ben elfogadott átszervezési terven módosítsanak.

A jelenlegi menedzsment terveiről egyelőre nincs információ, de az elmúlt két évben végrehajtott intézkedések a cég legutóbbi jelentése szerint eredményesek voltak, kedvezőbben alakultak a gazdasági mutatók, javult a vállalat működésének és az emberi erőforrás hatékonysága, az utasok elégedettsége, és több területen bevezették a digitális technológiát a vállalat működésében.

Fotó: AIRportal.hu