Újabb sztrájkot tarthatnak az Eurowings légi-utaskísérői, miután megfeneklettek a tárgyalások a menedzsmenttel a jövő évi fizetésekről. Az előzetes várakozások szerint a munkabeszüntetésben mintegy két tucat gép személyzete vehet részt.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a sztrájkot a korábban a kollektív szerződés miatt többször is sztrájkot hirdető UFO szakszervezet hirdette meg. A bejelentés szerint hétfőtől a következő két hétben bármikor számítani lehet munkabeszüntetésre a diszkont légitársaságnál.

Nicoley Baublies, az érdekképviselet tagja videóüzenetében azt mondta, ennél több részletet akkor osztanak meg a nyilvánossággal, ha sztrájkbejelentésre kerülne sor.

A hírügynökség emlékeztetett, hogy a jelenleg az Eurowingsnél, korábban a Germanwingsnél dolgozó légi-utaskísérők fizetését is tartalmazó munkaszerződésről két éve próbálnak egyezségre jutni.

A mostani tárgyalásoknak nincs köze az elmúlt időszak sztrájkjaihoz, mivel azokban a kérdésekben az UFO és a Lufthansa a nyáron egyezséget kötött. Az Eurowings korábban azt közölte, hogy mindössze 23, Németországban üzemeltetett gépet érinthet a legújabb munkabeszüntetés, ha azt meghirdetik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ATW Online azt írta, mintegy négyszáz, a düsseldorfi bázison lévő alkalmazott béréről folynak a tárgyalások. Az Eurowings továbbra is nyitott a tárgyalásokra. Matthias Eberle szóvivő a szaklapnak azt mondta, kilencven gépük naponta 500 járatot teljesít és biztos abban, hogy a legtöbb járat elindul egy esetleges munkabeszüntetés idején is.

A Lufthansa és az UFO között a nyáron húsz pontról zajlottak egyeztetések, ezek érintették a fizetést, a nyugdíjazás feltételeit, munkakörülményeket a diszkont Eurowingsnél, illetve a hajózó személyzet más légitársasághoz való átirányítását is a csoporton belül.

A leghosszabb munkabeszüntetés tavaly novemberben volt, akkor egy hétig nem vették fel a munkát az érdekvédelmi szövetség felhívására a dolgozók, a frankfurti, müncheni és düsseldorfi bázist is érintette a munkaügyi akció. A légitársaság akkori tájékoztatása szerint 550 ezer utas kényszerült az útját módosítani, mivel a légitársaság a sztrájk alatt összesen 4700 járatot törölt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!