Az 1-es utasmólón gyermekjátszó készült, az utasbiztonsági ellenőrzés várakozási ideje a Budapest Airport honlapján is megtekinthető, a 2B terminálon működő Universal Airport HUB kínálata pedig vény nélkül kapható gyógyszerekkel bővült.

Már a Budapest Airport honlapján is megnézhetik az utasok, hogy a terminálra érkezve mennyi idő alatt juthatnak át az utasbiztonsági ellenőrzésen.

Az épületben a pontos várakozási időt kijelző monitorok már tavaly óta jelzik ezt az információt, mostantól viszont már a repülőtérre érkezés előtt is megnézhetik az utasok.

A Budapest Airport ezzel a fejlesztéssel azt kívánja segíteni, hogy a repülőtéren töltött idő még inkább stresszmentes és kiszámítható legyen, a minden eddiginél gördülékenyebb utasforgalomnak köszönhetően.

A kijelzésnek, valamint a biztonsági ellenőrzés közelmúltbeli modernizálásának köszönhetően a várakozási idő átlagosan kevesebb mint öt perc, de tavaly a nyári csúcsforgalom során sem kúszott 13 perc fölé az üzemeltető közlése szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Új gyermekjátszó az 1-es utasmólón

A 2A terminálhoz kapcsolódó 1-es mólón kialakított játszótéren a gyerekek egy mini-repülőtér világába csöppenhetnek, ahol maguk irányíthatják a forgalmat, repülőgépre szállhatnak, és birtokba vehetik azt a futópályát, amely a budapesti légikikötő 1-es pályájának kicsinyített mása. A gyermekjátszó biztonságos és örömteli várakozást kínál a legkisebbeknek, hogy a nyaralás élménye számukra is már a repülőtéren kezdetét vegye.

Forrás: Budapest Airport

Nem ez az első a Budapest Airport családbarát fejlesztéseinek sorában, a tájékoztatás emlékeztet arra, hogy a repülőtéren összesen négy, fotellel, pelenkázóval és mikrohullámú sütővel felszerelt babaszoba és 12 darab ingyenesen igénybe vehető babakocsi áll a kisgyermekesek rendelkezésére. Gyermekjátszóból pedig az újonnan átadott mellett további kettő található a 2-es terminál tranzitterületén belül, ráadásul a Budapest Airport mindkét létesítményt a közeljövőben fel fogja újítani.

Gyógyszereket is lehet kapni a repülőtéren

Az utasok igényeire figyelemmel új szolgáltatással bővült a 2B terminálon található Universal Airport HUB, ahol mostantól vény nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények vásárlására is van lehetőség.

Az elérhető termékek köre folyamatosan bővül, de már jelenleg is közel ötvenféle készítményből választhatnak a vásárlók, legyen szó akár lázról vagy fájdalomról, alvászavarról, stressz okozta tünetekről, felső légúti panaszokról, emésztési zavarról, illetve szem-, fül- vagy bőrirritációról. A repülőtéri Universal Airport HUB a csarnok földi oldalán, a Spar mellett található, és éjjel-nappal nyitva tart.