Függönyök, üzleti osztályú „szobák”, a tisztítási folyamatot különböző színekkel jelző ülések – egy tervezőcég innovatív kabinberendezést mutatott be, amellyel a koronavírus utáni időkre készülnének. 

A londoni Priestman Goode kabinberendezések tervezésével (is) foglalkozó vállalat olyan koncepciót mutatott be, amelynek célja a légiutasok koronavírus-járvány miatti aggodalmának csökkentése. A Pure Skies (Tiszta égbolt) elnevezésű berendezés az üzleti osztályt szobáknak, a turista osztályt pedig zónáknak nevezi.

Business szoba (forrás: PriestmanGoode)

Előbbiekben az ülések teljes mértékben, falakkal vannak elválasztva egymástól, a folyosóktól pedig magas függönyökkel.

Az ülések felülete antimikrobiális anyagból készül, mindegyikhez saját szekrény és felső tároló tartozik. A fedélzeti szórakoztatórendszer szinkronizálható az utas saját eszközeivel, így minimalizálható a felületekkel való érintkezés.

A turista zónában csoportokban találhatók az üléssorok, elválasztó képernyőkkel részekre osztva a kabint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Turista zóna (forrás: PriestmanGoode)

Az olcsóbb kategóriájú helyeken nem lesz fedélzeti szórakoztatórendszer, helyette eszköztartó kap helyet, amelyen az utas elhelyezheti saját telefonját vagy tabletjét. A prémium turista ülések szélesebbek lesznek, és fedélzeti szórakoztatórendszer is jár hozzájuk.

Beszállás során az üléseken a tisztítási folyamatot különböző színekkel jelzik: a cián és lila árnyalatai a folyamatban lévő tisztítást, míg a melegebb árnyalatú színek a tisztítási folyamat végét jelzik. 

Akár három évbe telhet a kabin kifejlesztése és engedélyeztetése, de a stúdió szerint már most lényeges elkezdeni a tervezést.

Különböző színekkel jelzik a tisztítási folyamat szakaszait beszállás során (forrás: PriestmanGoode)