Folytatódott a milliós hónapok sorozata a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: augusztusban 1 millió 149 ezer utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren.

Az anna.aero adatbázisában szereplő statisztika szerint ez már a negyedik olyan hónap a budapesti repülőtér életében, amikor 1 millió fölött volt a forgalom: május óta folyamatosan áttöri az egymilliós határt az utasok száma. Az augusztusi adat 5,8 százalékkal haladja meg az előző év augusztusi szintet.

Ennek eredményeként eddig a Liszt Ferenc repülőtér 7 millió 526 ezer utast kezelt, ez 10,2 százalékkal több, mint tavaly az első nyolc hónapjában, amikor 6 millió 828 ezer utas érkezett és indult Budapestről.

A repülőtér utasforgalma egy éve, 2015. júliusában lépte át először a bűvös egymilliós számot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Az Anna.Aero a gépmozgások, illetve a kezelt áru mennyiségét nem közli, a Budapest Airport pedig nem frissítette az erre vonatkozó statisztikáját.

Tavaly a Budapest Airport a nyári főszezonban, júliusban, augusztusban és szeptemberben lépte át az egymilliós utasforgalmat, amely akkor is kétszámjegyű bővülést jelentett.

2015-ben a repülőtér 10.298.963 utast regisztrált, az idei évi utasszámot 11 millió fölé várják a szakemberek.

Amint arról beszámoltunk, az év eleje óta 11,3 százalékkal növekedett a légiáru forgalom is a budapesti repülőtéren. Ennek oroszlánrészét a cargo légitársaságok forgalma teszi ki, de ugyanilyen gyorsan növekedett az utasszállító gépek rakterében feladott ún. belly cargo is az üzemeltető közlése szerint.