Újabb országokban lehet sztrájk a Ryanairnél, a svéd és belga pilóták úgy döntöttek, augusztus 10-én munkabeszüntetéssel gyakorolnak nyomást a fapados társaságra.

Az ATW Online szerint a svéd pilóták szavaztak a sztrájk megtartásáról, majd erre reagálva a belga szakszervezet azt javasolta, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

A svéd pilóta-szakszervezet már tájékoztatta a döntésről a Ryanairt. Ebben azt írták, hogy az elmúlt 8 hónapban megpróbáltak tárgyalni a légitársaság vezetésével, de nem jártak sikerrel, ezért most sztrájkkal próbálják meg asztal mellé ültetni “Európa kedvenc légitársaságát”.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A lépés felbátorította a belga hajózó személyeztet képviselő szakszervezeteket is, akik a múlt heti, július 25-i és 26-i sztrájk után csatlakozhatnak az augusztus 10-i munkabeszüntetéshez is. Mindezt azzal indokolták, hogy a Ryanair megszegte ígéretét, és nem ad jogköröket a helyi szakszervezeteknek.

Eközben Írországban is újabb munkabeszüntetésre készülnek a szakszervezetek, augusztus 3-án lehet sztrájk az ír bázison, amely már a negyedik lesz július óta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanairnél azok után szaporodtak el a sztrájkok, hogy a tavaly őszi kényszerű járatbeszüntetések felszínre hozták a hajózó személyzet gondjait, a légitársaság pedig a nyomásnak engedve elismerte a szakszervezeteket. Minden eddigi sztrákot a Ryanair megalapozatlannak és indokolatlannak nevezett.  Múlt héten a spanyol, portugál és belga hajózó személyzet munkabeszüntetése miatt 600 járatot kellett törölni.