Újabb rakodómunkás bukott le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren rakodás közben, egy reggeli londoni gépnél akkor lopott, amikor rendőrök felügyeltek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint a 44 éves férfi egy péntek reggeli, Londonba tartó járat pakolását végezte, amelyet a szigorított ellenőrzések miatt rendőrök felügyeltek. Ez azonban nem különösebben zavarta a 44 éves vasadi férfit, mivel az egyik feladott bőröndöt háromszor is kinyitotta és értékek után kutatott.

Fotó: Országos Rendőr-főkapitányság

A nyomozók ezt észrevették és előállították, majd lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a rendőrségen. Ezt követően a rendőrök házkutatást tartottak nála, ahol több, feltételezhetően korábbi bőröndlopásokból származó értékeket találtak. A férfinél parfümöket, ékszereket, órákat, 13 ezer forintnyi mexikói pesót és 26 ezer forintnyi orosz rubelt, valamint fényképezőgépeket és fedélzeti catering árut is találtak.

A nyomozás során a férfi szabadlábon védekezik.

Az elmúlt időszakban nyilvánosságra került poggyászlopások miatt a Repülőtéri Rendőr Igazagtóság (RRI) fokozottan ellenőrzi a rakodómunkásokat, a gépek pakolását többnyire két rendőr is figyelemmel kíséri.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az előzményekről korábbi cikkeinkben olvashat.