Hétfőtől ismét üzemelteti a járvány miatt felfüggesztett közvetlen Budapest-Szöul járatait a LOT, a lengyel nemzeti légitársaság egyelőre csak hetente egyszer közlekedik az útvonalon.

Vízsugaras köszöntés a Liszt Ferenc-reptéren (Fotó: Budapest Airport)

A cég még július elején közölte az AIRportal.hu megkeresésére, hogy az információknak megfelelően valóban ismét üzemeltetni fogja járatait a dél-koreai és a magyar főváros között.

A foglalási rendszerekbe feltöltött menetrend szerint a járatot varsói bázisú géppel, a korábbihoz képest fordított módon teljesíti a légitársaság, Szöul–Budapest–Szöul útvonalon repülve, és ez most hétfőn is már így történt.

A Budapest Airport az újraindulás alkalmából kiadott közleményében arra emlékeztetett: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a szöuli Incshon (Incheon) között közlekedő járatokon a cég Boeing 787-esei magas kihasználtsággal üzemeltek, tavaly szeptember és idén március között 50 százalékkal nőtt a két főváros közötti légiforgalom. A LOT ezen útvonalán az AIRportal.hu stábja is repült, beszámolónk itt olvasható.

Az első újraindult járat megérkezése Szöul felől (Fotó: Budapest Airport)

A tájékoztatás arra is kitér, hogy a statisztikák szerint a járatra korábban jelenős számban koreai állampolgárok váltottak jegyet, jellemzően szabadidős tevékenység céljából, ugyanakkor az utasok csaknem negyede üzleti céllal is igénybe vette az útvonalat, és jelentős volt a magyarországi érdeklődők száma is Dél-Korea iránt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hétfői “járat-újraindító” ünnepségen vízsugaras köszöntés is fogadta az első utat teljesítő SP-LRD lajstromjelű 787-8-ast.

Az eseményen a reptérüzemeltető közleménye szerint Krzysztof Moczulski, a légitársaság szóvivője azt mondta: remélik, hogy Budapesten, a LOT második számú bázisán idővel tovább bővíthetik a járatkínálatot.

Mint nemrég beszámoltunk róla, a cég a minap indította el Budapestről Várnába és Dubrovnikba a járatait.

Fotó: Budapest Airport