Harmadik bevásárlóközpontját nyitotta meg a Terminal 21, Bagkok és Korat után ezúttal a Pattayára látogatók térhetnek be a repülőteret és híres úti célokat megelevenítő plázába.

Forrás: Terminal21 Facebook

Október 19-én megnyitotta kapuit Thaiföld harmadik Terminal 21 bevásárlóközpontja, ezúttal a népszerű tengerparti üdülővárosban, Pattayán.

A Terminal 21 nagy népszerűségnek örvend az országban, aki ott jár, annak akkor is érdemes ellátogatnia ide, ha nem a plázázás a célja, hiszen a több szintes épület teljesen egyedi stílusban épült: egy repülőtér, valamint a világ különböző pontjain lévő izgalmas úti célok mintájára rendezték be.

A Terminal 21 előtt elhelyezett repülő (Forrás: Facebook)

A Pattayán nyílt bevásárlóközpont már kívülről sem hagy kérdést afelől, hogy a tervezőket mi inspirálta: nem csak maga az épület állná meg a helyét a világ bármelyik pontján reptéri terminálként, de az azt körülvevő hatalmas “futópályára” két repülőgépet is elhelyeztek.

A bejáratokat különböző számozású kapuknak nevezték el, így besétálhatunk például a “Gate 4”-en, a mozgólépcsőkkel pedig nem emeleteket váltunk, hanem városokból indulunk és érkezünk meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Terminal 21 Pattayán (Forrás: Facebook)

A földszint tematikája Párizst idézi, ami nem jelenthet mást, mint egy gigantikus Eiffel-tornyot, ami több emeleten keresztül nyúlik fel a pláza közepén. Innen juthatunk el Londonba, majd Olaszországba (senkit ne zavarjon meg, hogy míg minden másik emelet város nevet kapott, ez egy egész országot képvisel – valószínűleg Olaszországot túl nagynak ítélték a tervezők), majd Tokió, San Francisco és végül Hollywood következik.

A Terminal 21 belseje (Forrás: Facebook)

A bevásárlóközpont természetesen minden olyan szolgáltatással fel van szerelve, mint bármelyik hasonló funkciójú épület: szupermarket, éttermek, üzletek, mozi és egyéb szórakozási lehetőség várja a vásárlókat.

Bangkok és Pattaya is könnyedén elérhető Budapestről, hiszen több légitársaság is indít járatot mindkét célállomásra, többek között a Qatar Airways, az Emirates, a Turkish Airlines és az Aeroflot járataival, egyetlen átszállással lehet eljutni Budapestről Thaiföld több népszerű célpontjára.

Az európai téli időszak ráadásul főszezon az országban, ahol ilyenkor kezdődik a száraz évszak – bár ez területenként eltérő, így érdemes utazás előtt utánanézni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!