Újabb szolgáltatással fejlesztette az applikációját az Easyjet: az utasok mostantól otthon is könnyedén ellenőrizhetik, hogy a kézipoggyászuk mérete megfelel-e a légitársaság előírásainak.

Bosszantó, ráadásul drága mulatság, ha a repülőtéren derül ki, hogy a kézipoggyász mérete nem felel meg az adott légitársaság szabályainak, így plusz pénzt kell az utasnak fizetnie azért, hogy magával vihesse a csomagját.

Az easyJet poggyász-ellenőrző alkalmazása (Forrás: easyJet)

Ezt a kellemetlen szituációt előzi meg az Easyjet új szolgáltatása, amely az AR, vagyis a kiterjesztett valóság technológiáját használva képes lemérni a csomag méretét, és ellenőrzi, hogy az megfelel-e a kézipoggyászokra alkalmazott paramétereknek.

Az Easyjet csomagszabályzata a kézipoggyászra vonatkozóan jelenleg a 56cm x 45cm x 25cm méretet engedélyezi ingyen felvinni a fedélzetre.

Nem könnyű azonban eligazodni, hogy melyik légitársaságnál pontosan mik a feltételek, hiszen a Wizz Air és a Ryanair is többször változtatta a szabályzatát, legutóbb januárban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Easyjet valóban igyekszik az applikációján keresztül még több élményt nyújtani az utasainak, például elérhetővé tette, hogy csupán egy Instagram fotó alapján találják meg a legjobb repülőjegyet a kiválasztott úti célra.

A csomagellenőrző szolgáltatás már megtalálható az Easyjet applikációjában, egyelőre az iOS rendszerben tölthető le az iPhone 6+ és annál későbbi modellekre.