2019 nyarától újabb hat útvonalon kezdi meg az üzemelést az Air France fiatalokat megcélzó, tornacipős fapados légitársasága a Joon.

A 2019 nyári menetrend kezdetétől négy Európán belüli és két hosszú távú járat kerül át a Joonhoz az Air France-tól.

Forrás: Air France

A párizsi CDG repülőtérről Madrid (napi 6 járat), Stockholm (napi 4 járat), Prága (napi 3 járat) és Manchester (napi 3 járat) irányába repülő járatokat teljesítik majd a Joon 174 üléses A320-as és 212 üléses A321-esei az Air France gépei és személyzetei helyett.

A Joon keskenytörzsű repülőgépei kétosztályos berendezéssel repülnek, a business osztályon továbbra is hagyományos fedélzeti ellátást kapnak az utasok, a turista osztályon utazók számára díjmentes italkínálatot és fizetős snackeket biztosít a légitársaság.

A Párizs – St. Maarten és Párizs – Quito heti 3-3 járatot pedig a Joon Airbus A340-300-as repülőgépei teljesítik majd az Air France helyett. A Joon szélestörzsű repülőgépein business, premium economy és turista osztályok közül választhatnak az utasok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Joon

Budapestre október végétől már a Joon üzemel

Amint arról korábban beszámoltunk az Air France az elsők között adta át a Joonnak a Párizs és Budapest között közlekedő járatait.

2018. október 28-tól a JOON üzemelteti a Párizs Charles de Gaulle repülőtér és Budapest közötti, a téli menetrendben naponta háromszor közlekedő Air France járatokat.

A légitársaság akkor azt közölte lapunkkal, hogy a “járatok továbbra is a már megszokott kényelmes átszállási lehetőségeket biztosítják az Air France és KLM kiterjedt útvonalhálózatára. A JOON új színt hoz a légitársaságok világába, szolgáltatásait a legújabb utazási trendeknek és igényeknek megfelelően alakították, ötvözvén azt az Air France hagyományokon alapuló, a légiközlekedés területén kiemelkedő minőségű szolgáltatásaival.”

Az Air France tavaly ősszel jelentette be, hogy JOON néven új légitársaságot indít, mely a fiatal generációt célozza meg újfajta utazási élményt nyújtó szolgáltatásaival. A Joon rövid és hosszútávú járatokat is üzemeltet, 2018 nyarán Kairó, Fokváros, Fortaleza, Mahé, Mumbai és Teherán, valamint Európán belül Oslo, Róma, Nápoly és Isztambul került fel a cég útvonalhálózatára a 2017 őszétől indult Berlin, Barcelona, Portó, Lisszabon járatok mellé. A légitársaság szintén október végétől Párizsból a norvégiai Bergenbe is repül majd naponta egyszer, Bergen új célpont a csoport útvonalhálózatán.