A British Airways százéves fennállása alkalmából a légitársaság megújítja a kényelmi csomagot (amenity kit) a prémium turista osztályán, amely ezentúl újrahasznosított anyagokból készül.

A World Traveller Plus nevű prémium turista osztályon július 1-jétől teljesen új kényelmi csomagot kapnak az utasok a hosszú távú járatokon, amely minden lényeges kiegészítőt tartalmaz ahhoz, hogy kellemesen teljen el a repülőút: szemtakaró, puha zokni, fogkefe, fogkrém és ajakbalzsam.

A kényelmi csomag újrahasznosított műanyag palackokból készül, így a British Airways is beáll a környezettudatos légitársaságok sorába.

Ilyen lesz az új kényelmi csomag a British Airways prémium turista osztályán (forrás: British Airways)

A prémium turista osztályon kiosztott takarók és párnák designja is változni fog, amely hasonló lesz a légitársaság első osztályán kiosztottakhoz. 

A légitársaságnak nem ez az első fejlesztése ebben az évben a World Traveller Plus osztályán, korábban új fedélzeti menüt vezettek be, amelyben kiemelt hangsúlyt kaptak a szezonális alapanyagok. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“6.5 milliárd fontot fektetünk be az utasok elégedettségének növelésére, amelynek fontos részét képezik a World Traveller Plusban végrehajtott és tervezett fejlesztések. Az új menü, amelyet idén vezettünk be, nagy népszerűségnek örvendett az utasok körében és az új párnák, takarók, kényelmi csomag is hozzájárulnak majd az utazási élmény növeléséhez.” – nyilatkozta a légitársaság egyik képviselője. 

A British Airways ezenkívül új alkoholos és alkoholmentes italokat vezet be a World Traveller Plus menüjébe: ezentúl Gin Fizz és Bloody Mary koktélokat is lehet rendelni, valamint az alkoholmentes Citrus Twist is elérhetővé válik.

A légitársaság prémium turista osztálya egyébként a harmadik árkategóriájú osztály az Economy Basic és Economy Standard után. Hosszú távú járatokon a prémium turista jegyárak átlagosan körülbelül kétszer annyiba kerülnek, mint az Economy Standard kategóriájú jegyek, viszont cserébe nagyobb lábteret kapunk, két feladott poggyászt vihetünk magunkkal és három fogásos ebédet szolgálnak fel.