Április elsejétől kezdődően újabb szigorításokat vezet be az Erste Bank a megmaradt Wizz Air-hitelkártya feltételeiben, de lesz néhány, az ügyfelek számára pozitív változás is.

Az idei évben több változás is történt az Erste Bank Wizz-bankkártyáinak feltételeiben: az év elején megszüntették a Wizz Air betéti kártyát, majd ezt követően a megmaradó hitelkártya esetében jóval kedvezőtlenebb pontgyűjtő rendszerrel álltak elő, amelynek értelmében a korábbihoz képest feleannyi pontot lehet gyűjteni.

Változás a Discount Club-tagságnál

A rendszeresen utazóknak a Wizz Air-hitelkártya fontos szolgáltatása volt a hozzá járó csoportos Wizz Discount Club-tagság – de sajnos csak volt.

Június 1-jétől a csoportos tagság helyett standard tagság jár majd a kártyával, ez öt helyett két személy kedvezményes utazását biztosítja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Míg a hitelkártya éves díja 5500 forint körül mozog (a havi díja – zárlati díj címen – pedig 297 forint, ez éves szinten 3564 forint), a kártyabirtokosoknak eddig ingyen járó éves Discount Club csoportos tagság 59,99 euróba, azaz közel 20000 forintba kerül. Mostantól viszont a 29,99 eurós éves díjú standard tagsággal kell beérniük az ügyfeleknek.

Vége a korlátlan lounge-használatnak a budapesti reptéren

A Mastercard budapesti repülőtéri váróját eddig korlátlanul használhatták a kártyabirtokosok, azonban 2019. április 1-jétől december 31-éig csupán egy alkalom lesz ingyenes, minden további belépésért 2500 forintot kell fizetni – a Mastercard Airport Lounge Általános Szerződési Feltételek változása miatt.

2020-tól kezdődően pedig teljesen megszűnik az ingyenes vagy kedvezményes Mastercard váró-használat a Wizz Air kártyabirtokosok körében.

Díjmentes fast track a budapesti reptéren

Ilyen levelet küldött ki az Erste a hitelkártya-tulajdonosoknak

A minap kiküldött tájékoztató e-mailben pozitív változásokról is ír az Erste:

2019. április 1-től a Mastercard Airport Lounge Általános Szerződési Feltételek változásával Wizz Air Hitelkártyájához kapcsolódó meglévő szolgáltatások mellé több új, prémium kényelmi funkció érkezik, melyekkel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a bécsi repülőtér várói mellett a Papp László Budapest Sportarénában is megkülönböztetett figyelemben részesül.

A bécsi repülőtér várójába eddig nem lehetett bemenni Wizz Air-hitelkártyával, mostantól ott is „megkülönböztetett figyelemben részesülnek” a kártyabirtokosok, jelentsen ez bármit, mert részletes információt nem találtunk erről az Erste honlapján.

A legnagyobb pozitívum mégis a díjmentes Fast Track (gyorsítósáv) használat a budapesti repülőtéren.

Ezzel sokkal gyorsabban átjuthatunk a biztonsági ellenőrzésen, így ha feladott poggyász nélkül utazunk, nem kell annyira korán kiérnünk a reptérre.

Ezen kívül a Wizz-hitelkártyával immár a Budapest Arénában is ingyenesen igénybe lehet venni a Gyors Sávot, akár a legforgalmasabb rendezvények idején, és ugyanitt a Premium Lounge nevű ‘exkluzív társalgóba’ is díjmentesen beléphetünk.

Bár az elmúlt időszakban jelentősen megnyirbálták az Erste Wizz-hitelkártya feltételeit, azoknak, akik tudatosan használják, és gyakran utaznak Wizz Airrel, még mindig járhat némi előnnyel a kártya megtartása.