Miután múlt héten megírtuk, hogy megszűnik az Erste Bank Wizz Air-márkás betéti (debit) bankkártyája, most kiderült: bár a hitelkártya változat tovább él, március elsejétől az eddigihez képest feleannyi pontot lehet gyűjteni vele.

Olvasóink visszajelzései alapján hétfőn kiderült, hogy az Erste Bank lényeges változtatásokat eszközöl a Wizz Air-hitelkártyájánál, meglévő és új ügyfeleknél egyaránt.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a pénzintézet arról küldött ki értesítést, hogy megszünteti a Wizz Air-márkás betéti (debit) kártyát, amellyel a költések után visszatérítés járt, az összegeket a fapados légitársaságnál lehetett levásárolni.

Most pedig kiderült, hogy a hitelkártya változat bár megmarad, az eddigihez képest fele annyi pontot (és így forintot) lehet vele gyűjteni.

Ilyen levelet kaptak a napokban az Erste/Wizz-hitelkártya ügyfelek. (Olvasónktól)

Hasonlóan a megszűnő betéti kártyához, a hitelkártyával eddig 100 forintonként 2 pontot lehetett gyűjteni, a Wizz Air-vásárlások után pedig 4-et: ezentúl viszont csupán 1, illetve 2 pontot kapnak vissza az ügyfelek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bank honlapján is olvasható tájékoztató szerint további módosítás, hogy limitet vezetnek be: havi legfeljebb 250 000 forintnyi költés után adnak visszatérítést.

Emellett április elsejétől a gyűjtött pontokat minden nap végén automatikusan átvezeti a bank a Wizz-egyenlegre, nem pedig az ügyfél végzi el ezt, ahogy eddig.

Az átkerült pontok változatlanul egy évig lesznek érvényesek, ám a korábbi, akár tömbösítve történő átvezetés helyett erre ezen túl jobban kell majd figyelnie az érintetteknek. Szintén megmarad a kártyához járó utasbiztosítás és a budapesti reptéren lévő MasterCard-váró használata.

Bevezetnek két plusz csomagot is: havidíj fejében a Wizznél történő vásárlások után 1, illetve 2 százalékkal több visszatérítést kaphat az ügyfél (a más helyen végzett tranzakciók után nincs bónusz). Ez tehát a légitársasággal gyakran utazóknak érheti meg igazán.