A második Wizz Air-járat ellen irányult utólag hamisnak bizonyult bombafenyegetés a napokban, amely miatt az utasoknak vészcsúszdákon kellett elhagyniuk a fedélzetet, ismét egy Krakkóba tartó járat volt érintett.

A W6 5098 számú, Tel Avivból Krakkóba tartó járatot teljesítő, HA-LZR lajstromjelű, Airbus A321neo típusú repülőgép fedélzetét az utasoknak és a személyzetnek vészcsúszdákon keresztül kellett elhagyniuk a célállomáson végrehajtott leszállást követően még szombaton késő este.

A vészkiürítést a World Israel News portál utasoktól származó és a légitársaság által is megerősített információi szerint azért kellett elrendelni, mert egy névtelen bejelentés érkezett arról, hogy robbanószerkezet van a fedélzeten.

A Wizz Air közlése szerint a hatóságok elvégezték a repülőgép átvizsgálását, de nem találtak gyanús tárgyat.

Az utasok arra panaszkodtak a portál szerint, hogy a vészkiürítést követően fél órán át kellett várniuk a gurulóút mellett a sötétben, mire elszállították őket a terminálba, mindeközben nem kaptak semmilyen információt az eset okáról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egy futópályával rendelkező krakkói légikikötőt a kivizsgálás idejére lezárták, több járatnak is kitérő repülőtéren kellett leszállnia.

Az utasok mintegy 6 órával a leszállást követően, hajnali 3 óra körül kapták meg a feladott és a fedélzeten maradt kézipoggyászaikat.

A múlt héten ez volt a második, utólag hamisnak bizonyult bombafenyegetés, amely a fapados légitársaság egy járata ellen irányult. Amint megírtuk, szerdán Budapesten szakította meg útját a Wizz Air Bariból ugyancsak a lengyelországi Krakkóba tartó járata, mert egy bejelentés érkezett arról, hogy robbanószerkezet van a fedélzeten. A repülőgépet szintén vészcsúszdákon hagyták el az utasok, és az átvizsgálás során akkor sem találtak gyanús tárgyat.