Japán nemzeti légitársasága 13 évnyi kihagyás után három Boeing 767-300(ERBCF) repülőgéppel üzemeltet majd dedikált áruszállító járatokat, főként a Kelet-Ázsia és Japán közötti növekvő igények kiszolgálására.

A Japan Airlines (JAL) a meglévő 27 darab, átlagosan 16 éves Boeing 767-300ER utasszállító repülőgépéből két kiöregedő példányt alakíttat áruszállítóvá jövő év március végéig, egyet pedig a következő pénzügyi évben. Ezeket viszont saját flottájában tartja, ellentétben a tavaly kivont kettővel, amelyek a UPS-hez kerültek.

A légitársaság a megtartandó cargo-gépekkel a Kelet-Ázsia és Japán közötti növekvő kereslet kiszolgálását tervezi, valamint egy új üzleti modell mentén meg kívánja erősíteni áruszállító üzletágát. Az ebből származó bevétel kiegészíti az utasszállításból származót, valamint csökkenti a kereslet és a piaci feltételek ingadozásából eredő üzleti kockázatokat is – írta közleményében a JAL.

Forrás: JAL

A japán légitársaság 2010-ig üzemeltetett cargo-gépeket, akkor vonta ki három Boeing 767-300F áruszállítóját, azt követően pedig csak az utasszállító járatai rakterében, belly-cargóként fuvarozott árut és postai küldeményeket.

A Boeing 767-300(ERBCF) repülőgépek fő fedélzetén 32 tonna szállítható 24 palettahelyen, az alsó raktérben 16 tonna 3 palettán és 9 konténerben, hatótávolsága pedig mintegy 5800 kilométer.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.