Varsó és Újdelhi között indít járatot szeptemberben a LOT, a Boeing 787 Dreamlinerek heti öt alkalommal közlekednek majd a két főváros között.

A LOT sajtóosztályának az AIRportal.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint szeptember 17-én indulnak a járatok, a lengyel fővárosból Újdelhi Indira Gandhi repterének 3-as termináljára érkeznek hétfő és szerda kivételével minden nap.

Az LO71-es járatokat teljesítő Dreamlinerek 22.40-kor indulnak el Varsóból és helyi idő szerint másnap reggel 9 órakor érkeznek meg India fővárosába. Onnan az LO72-es járat 11.15-kor indul vissza és varsói idő szerint 15.50-kor landol a Chopin reptéren.

A LOT második, SP-LSB lajstromú Boeing 787-9-ese Varsóban. (Fotó: LOT Polish Airlines)

A meghirdetettek szerint a járatok egyelőre a nyári menetrendi időszak végéig, október 28-ig közlekednek, jegyek január 16-ától foglalhatóak. A LOT a közleményében hangsúlyozta, hogy az új járat rendkívül kényelmes csatlakozást biztosít: egyebek mellett London-City-ből, Brüsszelből, Párágból és Budapestről akár 40 perces csatlakozás is lehetséges.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója a közlés szerint elmondta: régóta várt csatlakozást jelentett most be a 90 éves lengyel légitársaság, amelynek segítségével Varsó több kelet-közép-európai utazó számára a kaput jelentheti India felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Döntésüket a vezető szerint az is alátámasztja, hogy Európa és India között 2017-ben összességében csaknem 9 millió utas volt, a LOT által kínált kényelmes átszállás és az éjszakai járat minden bizonnyal növelni fogja e számot, és élénkíteni a két régió között kereskedelmet.

A LOT 787 Dreamlinerének business osztálya. Fotó: LOT Polish Airlines

A járat megnyitása a LOT közlése szerint része a cég fenntartható nyereséget garantáló növekedési modelljének, amelyet 2016 óta hajt végre. Ennek köszönhetően a LOT Európa legdinamikusabban fejlődő légitársasága lett, flottája méretét megduplázta, és több mint 60 új csatlakozást biztosít hálózatában.

A járatnyitást az teszi lehetővé, hogy a LOT ebben az évben négy új 787-est vesz át a Boeing-gyártól, ezzel 15 darabra növekszik a széles törzsű gépek száma a flottában, a 737 MAX-okból pedig kilenc példány érkezik majd az idén.

Fotó: ifj, Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A lengyel légitársaság tavaly rekordforgalmat ért el: 8,8 millió utast fuvaroztak, 2 millióval többet, mint egy évvel korábban, az idén pedig átléphetik a 10 milliós határt is.

A LOT korábban közlekedett már Újdelhibe, a Routes Online szerint 1985 és 1992 októbere között teljesítettek járatokat. Azelőtt Mumbai is szerepelt a lengyel légitársaság térképén, ahova 1982 februárjáig repültek.

Indiában 1,3 milliárdan élnek, az ország a világ hetedik legnagyobb gazdasága, a lengyel befektetők számára Szingapúr után (ahová szintén közlekedtet járatokat a LOT) a második legkedveltebb célország, India számára pedig Lengyelország költséghatékony és rentábilis befektetési környezetet garantál.

A járaton ugyanazok a szolgáltatások érhetők el, amelyek a Budapest és New York, valamint Chicago közti járatokon: a turista mellett prémium turista és üzleti osztály is az utasok rendelkezésére áll.