A KLM Holland Királyi Légitársaság teljes mértékben visszaállította az afrikai hálózatát, mostantól mind a 11, a járvány előtt elérhető városba újra közlekednek járatok, az október végén induló 2021/22-es téli menetrendi időszakban pedig Mombasa is felkerül a légitársaság térképére.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint az alábbi fontos változások lesznek a hálózatban:

  • A 2021-es nyári menetrendben a KLM 11 afrikai célállomásra közlekedik
  • A 2021-es téli menetrendben Mombasa (Kenya) is elérhetővé válik
  • A luandai és windhoeki járatok megszűnnek, erről még a járvány kitörése előtt hozott döntést a légitársaság
  • Zanzibár és Kairó továbbra is elérhető marad.

Afrika számos országa még szigorú beutazási szabályokat alkalmaz, ennek eredményeként csak szükséges esetben lehet légi úton belépni ezekbe. Fontos, hogy az utasok mindenképpen tájékozódjanak a feltételekről, illetve arról, hogy megfelelnek-e ezeknek. Az információkat a KLM Traveldoc honlapján (klm.traveldoc.aero) is ellenőrizhetik.

Fotó: AIRportal.hu

A koronavírus-járvány megjelenése óta a KLM azon dolgozott, hogy amennyire csak lehetséges, fenntartsa a hálózatát, a célállomások – ha kevesebb járattal is, de – elérhetőek legyenek. Ennek köszönhetően a légiáru-szállítás, így az egészségügyi segédeszközök szállítása sem állt le, és célba értek azok, akiknek ezekben a rendkívüli időkben is igénybe kellett venniük a légiközlekedést.

Ennek a stratégiának köszönhetően a KLM könnyebben tudja újra bővíteni a kínálatát, legyen szó akár az elérhető célállomásokról, akár a heti járatszámokról, és a gépek töltöttségi mutatóját is könnyebb emelni, ahogy lazulnak az utazási szabályok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.