Kénytelen volt elhalasztani a LOT a prágai és belgrádi járatok indítását, Stuttgartba, Szófiába és Bukarestbe pedig május végéig csökkentett járatszámmal tud csak közlekedni a lengyel légitársaság, mert nincs elég repülőgépe a Boeing 737 MAX-ügy miatt.

A lengyel légitársaság dubrovniki és várnai járatának bejelentésekor kiosztott sajtóanyag szerint Prágába és Belgrádba a korábban tervezett március 30. helyett csak május 27-én indulnak el az első járatok.

Emellett a 2020. március 30. és május 26. közötti időszakban az eredetihez képest csökkentett kapacitással közlekedik több járat, a Stuttgartba, Szófiába, Bukarestbe tartó járatok száma heti 6-ra csökken, Brüsszelbe pedig heti 7-szer repül majd Budapestről a LOT.

Forrás: LOT

A LOT közleménye szerint a kapacitáscsökkentés oka, hogy a Boeing 737 MAX-ok forgalomból való kivonása tovább húzódik, a lengyelek légitársaságnak nincs elég gépe a korábban bejelentett járatokat üzemeltetni.

Korábban a brüsszeli és bukaresti járatok indítását kellett elhalasztani. Ezek az eredeti tervek szerint idén szeptembertől üzemeltek volna, de szintén a MAX-ok repülési tilalma és az új gépek átadásának csúszása miatt 2020. március 30-ra tolódott a debütálás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha minden járat elindul, akkor a LOT a jövő nyári menetrendi időszakban 13 célállomásra közlekedtet majd járatokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.