Újra lehet jegyeket foglalni a november végével üzemelését ideiglenesen felfüggesztő török Atlas Global légitársaságnál, a tervek szerint a járatok december 21-én ismét elindulnak.

A Flightglobal szúrta ki, hogy a nehéz anyagi körülmények között működő Atlas Global újra megnyitotta a foglalási rendszerét. A cég honlapján azt írták, hogy december 16-ával újra lehet foglalni, az első járat december 21-én, törökországi idő szerint 11.15-kor száll majd fel.

A légitársaság november 26-án közölte, hogy bizonytalan anyagi helyzete miatt december közepéig felfüggeszti az üzemelést, de mindent megtesz azért, hogy újra működhessen. Akkor azt ígérték, hogy a jegyértékesítés december 16-ával újraindul, tehát a társaság tartotta magát ezen ígéretéhez.

Azokat a jegyeket, amelyek a november 26. és december 21. közötti járatokra szóltak, nem megerősített, úgynevezett „on hold” státuszba tették, ezekről az utasoknak a légitársasággal kell egyeztetnie.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Az Atlas Global újraindulása azonban némileg furcsa, hiszen a társaság nem jelezte, hogy mi történt, amely miatt most ismét lehetővé vált az üzletmenet folytatása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról sem adtak hírt, hogy sikerült volna befektetőt találni, és ezzel az anyagi gondok megoldódtak volna.

A 2015 márciusáig Atlasjet néven működő légitársaságot 2001-ben alapították, belföldi és nemzetközi menetrend szerinti, illetve charter járatokat is teljesít. Flottája 18 darab Airbusból áll, egy A330-200-as kivételével mindegyik az A320-as típuscsaládba tartozik.

A cég pár évvel ezelőtt, 2012-ben már nehéz helyzetbe került, akkor az amerikai Ryan International Airlinesszal kötött megállapodást vallási célú utaztatásra, de a számlákat már akkor sem tudták fizetni, a kieső bevétel miatt az amerikai partner pár évvel később csődbe is ment.