Három fázisban indulhatnak újra a hosszútávú járatok a világban a Lufthansa-csoport vezérigazgatója szerint, és Carsten Spohr úgy véli, ezeknél egy ideig a kötelező tesztelés vagy oltási bizonyítvány lehet az utazás feltétele.

A német légitársasági csoport vezetője a Welt am Sonntagnak nyilatkozott egyebek között a Lufthansa és légitársaságai anyagi helyzetéről. Megerősítette az általa korábban elmondottakat, amelyek szerint a társaság a nyáron megszavazott 9 milliárd eurós állami támogatás alig harmadát használta fel eddig.

Fotó:AIRportal.hu

Carsten Spohr elmondása szerint a Lufthansa-csoport a vártnál jobb anyagi helyzetben van, a költségszintet a felére sikerült csökkenteni, novemberben a tőkepiacokról is sikerült forrásokat bevonni.

A cégvezér bizakodásának adott hangot, mert nincs semmi jele annak, hogy 2021-ben újabb gazdasági válság kezdődne, 10 milliárd euró értékű készpénzállománya és megfelelő mértékű megtakarításai miatt kizárható, hogy a Lufthansa jövőre túlzottan eladósodna.

Carsten Spohr beszélt arról is, hogy a járatok üzemeltetésével kapcsolatban milyen kihívásokkal kell szembenézniük. Szerinte globális szinten egységes gyorstesztelési eljárás nem lesz, de úgy vélte, szerencsés lenne ezzel kiváltani a karantént.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szorgalmazta azt is, hogy az USÁ-hoz és Kínához hasonlóan az EU is egységes eljárásokat vezessen be mihamarabb.

Az interkontinentális útvonalakkal kapcsolatban a vezérigazgató úgy vélekedett, hogy három fázisú újraindulásra van lehetőség.

Első lépésben a kötelező gyorsteszthez kötött járatok számának növekedése várható, ennek segítségével egyre több útvonal nyílhat újra, a Lufthansa egyébként a jövő év első negyedévében újra repülni szeretne az Egyesült Államokba is.

Forrás: Twitter

Később véleménye szerint két opció áll majd rendelkezésre az utasok számára: kötelező tesztelés vagy a vakcinálásról szóló oltási bizonyítvány. Ám Spohr reménykedik abban, hogy a harmadik fázisban valamikor, a védőoltás révén elérhető a nyájimmunitás, így egy idő után már nem lesz szükség az oltási bizonyítványra.