A forgalom várható növekedésére felkészülve több, korábban elküldött dolgozóját vette vissza, és újakat is toboroz a Budapest Airport. A repülőtér üzemeltetője fenntartja a munkatársak egészségének védelme érdekében bevezetett intézkedéseket, és rugalmas munkaszervezéssel, valamint szabadnappal is támogatja a dolgozók oltását.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport megkezdte a munkaerő toborzását annak érdekében, hogy a mérsékelt utasforgalom visszatérése mellett megfelelő számú munkavállalóval biztosítsa a repülőtér biztonságos működését – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a cég.

A nyitott pozíciókba az elmúlt időszakban 114-en érkeztek, közülük 75 visszatérő munkavállaló, akiktől tavaly, a járvány miatti létszámleépítés során kellett megválni.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A mostani forgalmi előrejelzések alapján a repülőteret üzemeltető vállalat rövid távon összesen körülbelül 170 dolgozó felvételét tervezi.

Elsősorban az utasforgalom kezelése és a repülőtér biztonságos működése szempontjából elengedhetetlen pozíciókba vesznek fel új embereket, a legtöbben védelmi ellenőrnek, valamint a terminálüzemeltetési és információs csapatokhoz csatlakoztak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mostantól több szakember dolgozik az informatikai területen is, és tekintettel arra, hogy a járványügyi intézkedéseket a Budapest Airport a jövőben is intenzíven fenntartja, bővült a Kényszerhelyzeti Készültség fertőtlenítést végző csapata is.

Támogatják a munkatársak oltását, maradnak a szükséges védelmi intézkedések

A Budapest Airport közleménye hangsúlyozza, hogy kiemelten fontos a cég számára a munkavállalók egészségének védelme, és ennek érdekében minden támogatást megad munkatársainak, hogy akár a ledolgozandó munkanapjukon is megkaphassák a koronavírus elleni védőoltást.

A home office-ban dolgozók számára a repülőtér-üzemeltető lehetővé tette, hogy az oltás napján megfelelő szabadidő álljon rendelkezésükre az oltással kapcsolatos teendőikre, illetve szükség esetén az oltás beadása utáni pihenésre.

A műszakban dolgozók számára, illetve azoknak, akik nem tudnak otthonról dolgozni, a cég fizetett távolléti lehetőséget nyújt az oltás időtartamára és a nap fennmaradó részére is, ezzel is biztosítva a pihenést.

A Budapest Airport rugalmas szervezéssel is segíti, hogy a munkatársak meg tudjanak jelenni az első és második körös oltáson egyaránt.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A repülőtér-üzemeltető tavaly március óta szigorú óvintézkedéseket tart érvényben. A stratégiai területeken az egyes csapatokat fizikailag elkülönítette egymástól, így teljesen megszüntetve közöttük a személyes találkozást. Az irodákban és a munkaterületeken – csakúgy, mint az utasforgalmi területeken – rendszeresek a fertőtlenítő takarítások, valamint maszk és kézfertőtlenítő is megfelelő számban elérhető minden munkatárs számára.

A Budapest Airport továbbá egységes eljárásrendet dolgozott ki, amelynek célja a munkavállalók egészségének megőrzése és a vírus terjedésének megakadályozása. Indokolt esetben ennek az eljárásrendnek része a megfelelő PCR-teszt elvégzése is, illetve a tünetmentes terjesztés kiszűrése céljából szúrópróbaszerű tesztek végzése a repülőtér működését biztosító kritikus területeken.

A vállalat emellett rendszeresen tájékoztatja a munkatársait a megfelelő távolságtartási és maszkviselési szabályok betartásáról. Azokban a munkakörökben, ahol megoldható, lehetővé tette az otthoni munkavégzést, valamint biztosítja a digitális infrastruktúrát az érintkezés nélküli, online megbeszélésekhez.