Az USA novembertől újra lehetővé teszi a beutazást az oltott turisták számára, ezért a KLM a téli menetrendi időszakban növeli az amerikai járatok számát. A holland kormány ezzel egyidejűleg arról döntött, hogy visszavonja az Egyesült Államokból érkező, oltott turistákra vonatkozó karanténkötelezettséget, amely miatt a KLM-nek több járatot is törölnie kellett.

A koronavírus-járvány kitörése óta az Egyesült Államok korlátozta a belépést az uniós állampolgárok számára, az oltási programok előrehaladásával, illetve a járvány mérséklődésével azonban előbb az EU, majd az USA is úgy döntött, újra engedélyezi a nem szükséges utazásokat is a két kontinens között.

A szabályok szerint az Európai Unió schengeni területéről ismét be lehet utazni, ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elfogadott oltás (magyar szempontból: Pfizer, Moderna, Janssen, Astra Zeneca, Sinopharm) minden előírt adagját megkapta az utas, és ezt igazolni tudja. Emellett a beutazás előtt három napnál nem régebbi PCR tesztet is fel kell mutatni a beszállításnál.

Forrás: KLM

Az enyhülő szabályozásnak köszönhetően a KLM december 7-től újraindítja a Las Vegas-i és miami járatait – közölte a cég. Azok az utasok, akiknek ezekre a járatokra volt foglalásuk, de a szigorodó szabályok miatt törölték, a KLM ingyenes átfoglalást biztosít.

A KLM Boeing 787-9 Dreamlinerei Miamiba kedden, pénteken és vasárnap, Las Vegasba pedig kedden, csütörtökön és vasárnap közlekednek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezen kívül a KLM New Yorkba, Bostonba, San Franciscóba, Los Angelesbe, Chicagóba, Atlantába és Houstonba is közlekedik a téli menetrendi időszakban.

A globális hálózat helyreállítása a KLM újraindításának középpontjában van. Már a járvány kitörésekor is arra törekedett a holland légicég, hogy a legtöbb célállomás elérhető maradjon, így akinek utaznia kellett, annak lehetőséget biztosított, illetve az áruszállító járatok, valamint az egészségügyi segédeszközök, oltások célba juttatása is így volt garantálható. Ez a stratégia a tájékoztatás szerint most előnyére van a KLM-nek, mivel sokkal egyszerűbben és hatékonyabban tudja a kínálatot bővíteni.

A légitársaság azonban továbbra is kitart amellett, hogy egységesebb utazási szabályokra van szükség.

Forrás: KLM