A közelmúltban a csődhelyzetből kikerült Norwegian ismét megnyitja koppenhágai bázisát, 200 elküldött dolgozóját visszavéve, hetente kétszer a jövő héttől már Budapestre is repül onnan Boeing 737-eseivel.

A Routes Online beszámolója szerint a légitársaság az oltási programok előrehaladtával, valamint az uniós Covid-igazolvány július 1-jei bevezetésével jelentősen megugró kereslet miatt látja indokoltnak a koppenhágai bázisának újraindítását, ahonnan ma teljesítette az első járatot tavaly április óta. A cég Boeing 737-ese Malagába közlekedett.

A tervek szerint 200 pilótát és légiutas-kísérőt vesz vissza a cég azok közül, akiket a járvány miatt fizetés nélküli szabadságra küldtek vagy elbocsátottak, júliustól 27 európai városba repül majd innen a légitársaság.

Fotó: AIRportal.hu

Köztük van Budapest is, az adatbázisba feltöltött menetrend szerint csütörtökön és vasárnap közlekedik majd járat a dán és magyar főváros repülőtere között, már a jövő héttől, július 4-étől.

A gépek csütörtökönként 12.50-kor szállnak fel Koppenhágából, 14.35-kor érkeznek meg, 15.15-kor indulnak vissza, és 17.05-kor landolnak. Vasárnaponként 10.10-kor száll fel a gép Dániában, 11.55-kor landol Ferihegyen, Budapestről 12.35-kor indul vissza, és 14.25-kor érkezik meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Norwegian már a járvány kitörése előtt is közel volt a csődhöz, anyagi helyzete a túl nagy arányú és túl gyors bővülés miatt megroppant. A pandémia következtében egy időre a teljes cég leállt, majd pedig tavaly decemberben csődvédelembe vonult, és a vezetők úgy döntöttek, a hosszútávú járatokat már nem indítják újra.

A légitársaság lemondta az összes Airbus és Boeing repülőgépre szóló megrendelését, és május végén kijött a csődvédelemből. Ezután meglepetésre menesztették az addigi vezérigazgatót, Jacob Schramot, helyét a korábbi pénzügyi vezető, Geir Karlsen vette át.