Miután december 7-én az ír bíróság jóváhagyta a csődvédelembe vonulását, a Norwegian benyújtotta a pénzügyi átszervezés iránti kérelmét Norvégiában is.

A légitársaság közleményében azt írta, a norvég törvények szerinti átszervezési folyamat az Írországban elindított eljárások kiegészítőjeként hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön rendezni a cég pénzügyi helyzetét.

Amint korábban megírtuk, a vállalatcsoport november 18-án kért csődvédelmet Írországban a Norwegian Air International légitársaság és a flotta repülőgépeit birtokló Arctic Aviation Assets leányvállalatai számára. Ezt december 7-én hagyta jóvá egy helyi bíróság.

Forrás: Norwegian

Jacob Schram vezérigazgató azt hangsúlyozta: céljuk a munkahelyek megmentése mellett a vállalat adósságainak és a flotta méretének csökkentése, azért, hogy a befektetők számára vonzóvá tegyék a légitársaságot, valamint versenyképessé váljanak a járvány utáni időszakra.

A légitársaság az átszervezés ideje alatt folytatja a járatok üzemeltetését a világjárvány miatt jelentősen megnyirbált kapacitásokkal. Mint korábban írtuk, a következő hónapokban mindössze 600 dolgozóval és 6 aktív repülőgéppel működik majd a légitársaság, norvég belföldi járatokat teljesítve, összesen 12 útvonalat fenntartva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.