A diszkont légitársaságokhoz hasonlóan csak kis méretű, az ülés alatt elférő kézipoggyászt fog tartalmazni a Finnair alaptarifája, de az üzleti osztályú jegyek is kevesebb csomagot engednek majd.

Június 1-től a Finnair Európán belüli járatain a Superlight tarifa váltja fel a korábbi Economy Light kategóriát. Az utasok csak 40x30x15 centis, kis kézipoggyászt vihetnek magukkal, amely elfér az előttük lévő ülés alatti lábtérben. Sőt, a megadott keretbe a repülőtéren vásárolt cikkek is beleszámítanak.

Szükség esetén a normál méretű (55x40x23 centis) kézipoggyászt az utasok a repülőjegy-vásárláskor plusz díj ellenében, opcióként adhatják hozzá az alaptarifához.

A közlemény hozzáteszi, hogy a repülőtereken fokozzák a kézipoggyászok ellenőrzését, és a kereten felüli csomagokat költségtérítés ellenében, a raktérben helyezik el.

A változást a finn légitársaság az ultrafapadosokhoz hasonlóan azzal indokolja, hogy a túl nagy mennyiségű kézipoggyász sok késést okozott a beszállításnál. A közlés hozzáteszi, hogy a változások emellett a Finnair stratégiájának megvalósítását támogatják a hatékonyabb működés, a pontosabb repülőtéri indulások és az utazási extrák kínálatának fejlesztése terén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság a Finnair Plus törzsutas-tagsággal rendelkező, de Superlight jeggyel rendelkező utasai a kis csomag mellett egy normál méretű kézipoggyászt is magukkal vihetnek térítésmentesen.

Forrás: Finnair

A normál kézipoggyászt tartalmazó Light jegyek a hosszú távú útvonalakon továbbra is elérhetők, illetve megmarad a feladott- és kézipoggyásszal is utazók részére a drágább Classic jegytípus az európai járatokon is.

A Finnair június 1-től az üzleti osztályon is jelentősen csökkenti a feladott és a kézipoggyász megengedett mennyiségét.

Jelenleg az üzleti osztályon utazók két darab kézipoggyászt (55x40x23 centi) és egy kisebb táskát (40x30x15 centi) vihetnek magukkal, amelyek együttes tömege legfeljebb 10 kg lehet, valamint két darab csomagot adhatnak fel.

Június 1-jétől azonban a Business Light jeggyel utazóknál egy kézipoggyász és egy kisebb táska lehet, feladott poggyász nem, míg a Business Classic és Flex jegyeken ugyanez a kézipoggyász és egy darab feladott poggyász megengedett. Emellett csak további felár ellenében szállítják majd a különleges csomagokat, például a golftáskát és a sífelszerelést.