Minden idők legerősebb utasforgalmát produkálta júliusban a Debrecen Airport. 2017. júliusában 5%-kal többen, mintegy 38 940 légi utas használta Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

A repülőtér üzemeltetőjének lapunkhoz eljuttatott közlése szerint az előző év júliusában mért 37 020 fős utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord a repülőtér közel 90 éves történelmében.

Az év első hét hónapjában (január-július) 176 760 érkező vagy induló utas fordult meg a repülőtéren, mely 4%-kal haladja meg az előző év azonos időszakának 170 580 fős utasszámát.

A Debrecen Airport első hét havi utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansának ill. a különösen élénk charterforgalomnak köszönheti a reptér.

Az év utolsó 5 hónapjára még optimistábbak a kilátások, hiszen az előfoglalási trendek rendkívül biztatóak a repülőtér üzemeltetőjének közlése szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nyári hónapokban több mint 100 000 utast várnak a Debrecen Airporton, élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye mellett  Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ és Békés megyéből is.