Venezuela kormánya az összes, a Holland Antillákról induló járatot kitiltotta az ország légteréből, az országból a szigetekre induló kereskedelmi járatokat pedig nem engedik felszállni.

A Venezuelai Polgári Repülési Hatóság az embargót március 8-i hatállyal vezette be, a CH Aviation szerint központi, a kormány felső szintjéről érkező utasítás szerint.

Az intézkedés valószínűsíthetően kapcsolatban áll azzal, hogy januárban Nicolas Maduro, Venezuela szocialista elnöke azzal vádolta a Holland Antillákat, hogy aktívan támogatják országa feketepiacát, és a szervezett bűnözést, vagyis ahogy ő fogalmazott a maffiózókat. 

Az érintett térség a Holland Antillák szigetvilága, amely a három nagy szigete – Aruba, Bonaire és Curacao – mellett számos kisebb, népszerű nyaralószigetet foglal magában. Köztük a repülésrajongók kedvenc szigetét Saint Maartent is.

A mostani embargós intézkedésben légitársasági oldalról hat kisebb cég érintett, név szerint az Aruba Airlines, Albatros Airlines, Avior Airlines, Rutaca Airlines, Vensecar Airlines és az amerikai Amerijet International Cargo.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.