Lezuhant Guatemala középső, hegyvidéki részén egy magánrepülőgép, amelyet korábban Mexikóból loptak el, a két pilóta nem élte túl a balesetet.

A helyi hatóságok tájékoztatására hivatkozva a Reuters azt írta, az eddigi információk szerint a Hawker 800-as, nyolc személy szállítására képes magángép Mexikóvárostól délre, Cuernavaca repülőterén volt, ahol három férfi jelentkezett belépésre. Ketten azt állították, hogy karbantartók, és tesztrepülést végeznek a géppel.

Aztán benyújtott repülési terv vagy bármilyen engedély nélkül délben felszálltak, az esetet helyi és állami szervek is jelentették, bár a gép tulajdonosa eddig nem tett feljelentést lopás miatt.

A pilóták Venezuelába repülték a gépet, az ország észak-nyugati részén, Zulia repülőterén álltak meg pár órával a felszállás után.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Innen Guatemalába vezetett az útjuk, de az ország középső, hegyvidéki részén, nem messze egy eldugott repülőtérről este 8 óra körül a dzsungelben lezuhantak.

A pilóták nem élték túl a balesetet, holttestük mellett három csomagban 3 kilogramm kokaint és fegyvereket találtak a hatóságok.

A mexikói közlekedési minisztérium és a főügyész megerősítette, hogy a gépet ellopták, az ügyet a hatóságok és a minisztérium is vizsgálja.