Miután beszállt a Tampába induló egyik United-járatra egy férfi a New York-i Newark reptéren, kinyitott egy vészkijáratot és a felfújódó csúszdán át elhagyta a gépet. A hatóság embereinek azt kiabálta, hogy rossz járatra szállt, de kiderült, mégis arra a gépre szólt a jegye.

Fotó: United Airlines

A napokban ismét különös eset történt, ezúttal a New York-i Newark reptéren vesztette el a türlemét egy utas, és hagyta el a gépet sajátos módon.

Az aerotelegraph.com beszámolója szerint egy huszonöt éves férfi, Troy F. beszállt a United Airlines tampai járatának fedélzetére, aztán, kinyitva egy vészkijáratot, a felfújódó vészcsúszdán át elhagyta a Boeing 737-est.

Tanúk szerint az utas vitázott a személyzettel, majd hátraszaladt, és ott nyitotta ki az ajtót, ahonnan a csúszdán át végül az állóhely betonjára érkezett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A reptéri rendőrség ott azonnal elfogta a férfit, aki azt kiabálta, hogy rossz járatra szállt, ám a jegye szerint jó gépen volt. A hatóság egyelőre nem tudja, mi járt a férfi fejében, mindenesetre masszív büntetésre számíthat. A járat a média értesülései szerint több órás késés után indulhatott csak el.

A repülőgépek első és hátsó kijáratainál a vészcsúszdák automatikáját a légiutaskísérők a beszállítás végén, az ajtók bezárását követően aktiválják, így a férfi feltehetően közvetlen a kitolás, vagy gurulás megkezdése előtt hajtotta végre az akciót.

A közelmúltban csaknem hasonló eset történt egy Ryanair-járaton: mint megírtuk, a Londonból Malagába tartó gép késett, és egy utas a szárny feletti vészkijáraton át akarta elhagyni a 737-est, megunva a leszállás utáni további várakozást.