Vezetőváltás történt a Malév GH élén, a  földi kiszolgáló cég irányítását Sápi Tamás veszi át – értesült az AIRportal.hu repülőtéri forrásokból.

A Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt-t 2017 márciusa óta vezető Herczog Péter, leköszönő vezérigazgatót Sápi Tamás váltja az állami tulajdonú földi kiszolgáló vállalat élén.

Az interneten elérhető cégjegyzékben egyelőre még nincs nyoma a változásnak, azonban a vezetőváltást kedden reggel már bejelentették a dolgozóknak.

Sápi Tamás 2012 és 2016 között vezette a debreceni repülőteret, korábban pedig forgalmi- és üzemeltetési igazgatóként dolgozott ott.

A vezetőváltással kapcsolatban kerestük a Malév GH-t és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, utóbbi megerősítette az információinkat. Mint válaszukban írták, “az MNV Zrt. Igazgatóságának döntése alapján 2020. február 15-től Sápi Tamás került megválasztásra az állami tulajdonú MALÉV GH Zrt. vezérigazgatójává.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az MNV Zrt közlése kiemelte, hogy az elmúlt évek során a MALÉV GH Zrt. működésének konszolidációjával, gazdálkodásának stabilizálásával, jelentős mennyiségű és értékű új eszközök beszerzésével sikerült egy megbízható és minőségi földi kiszolgálást nyújtó, erős piaci szereplőként funkcionáló társaságot kialakítani.

Az új vezérigazgató szakmai tapasztalatai, ágazati felkészültsége és vezetői képességei révén jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a Társaság működési hatékonyságát javítva, növekedési pályára állhasson” – zárult az MNV közleménye.

A Malév GH az Air China, az Air France, a Shanghai Airlines (China Eastern), az Egypt Air, az Emirates, a Finnair, a KLM, a TAP Air Portugal, a Tarom és a Wizz Air menetrend szerinti járatait szolgálja ki Ferihegyen.

Forrás: Malév GH