Videojátékokkal bővítik az amerikai repülőterek a kikapcsolódási kínálatukat, New Yorkban és Dallasban is lehet már tölteni a következő járat indulásáig hátralévő órákat egy kis konzolozással.

Kockákból sosincs hiány, fanaikus kokckákból pláne, nem véletlen, hogy két amerikai repülőtéren is felismerték a piaci rést és olyan szoláltatást találtak, aminek egyébként nem csak ők, hanem nagyon sokat örülhetnek.

A maláj The Star hírportál szerint Dallas – Fort Worth Nemzetközi Repülőtéren a múlt hónapban nyitották meg az első olyan lounge-ot, amelyet kizárólag gamereknek ajánlanak, ugyanis semmi más nincs benne, mint egy halom XBox konzol, amelyeket játszani lehet.

A repülőtér B és E termináljában is van egy-egy ilyen „váró”, ahol egy portlandi cég bőrülésekkel, 43 hüvelykes képátlójú tévékkel és zajszűrős fejhallgatókkal várja a játszani vágyókat. A jelenleg csak X-Boxokból álló „flottát” hamarosan a konkurens cég, a Sony Playstationjeivel is kiegészítik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel egy repülőtéren minden drága, így a játék is. Fél óra játék 11 dollárba kerül, míg a korlátlan lehetőség egy jobb, friss kiadású játék árában, 45 dollárban áll meg. Az eddigi tapasztalatok szerint egy vendég átlagosan 20 dollárt költ el náluk.

New Yorkban a virtuális valóságra épülő szórakoztatással próbálkoznak. A Periscape VR egy olyan területet rendezett be, ahol VR-szemüvegekkel lehet a kiterjesztett valóságot megtapasztalni. Erre a magyar utasoknak is lehetősége van, mivel a terem a 4-es terminálon van, ahonnan a LOT budapesti járatai is indulnak.

Akinek nem lenne elég a valóság, annak 10 percnyi digitális valóságért 10 dollárt kell fizetnie, egy teljes óra 35 dollárba kerül. A termék viszont annyira sikeres, hogy Lynn Rosenthal, a cég vezetője szerint több mint 300 hívás érkezett hozzájuk különbözi repülőterektől.