A március 23-án hajnalban, a budapesti Liszt Fernec Nemzetközi Repülőtéren történt, életveszélyes sérüléssel járó balesetről közölt cikket az izraeli ynet portál. A cikkben egy utas által röviddel a vészkiürítést követően készített videót is közölnek, melyen látszik a pánikot okozó hatalmas füst is.

Amint arról korábban beszámoltunk, a járatot kiszolgáló Malév GH egyik repülőgépvontatója a gép kitolását követően füstölni kezdett és füst jutott be az Israir járatát teljesítő, Tel Avivba induló Smartwings Boeing 737-es gépének utasterébe március 23-án hajnalban. A cseh Travel Service légitársaság low-cost márkájaként működő Smartwings gépe az izraeli Israir légitársaság járatát teljesítette wet-lease bérlet keretében.

A repülőgépen pánik tört ki, az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet, eközben egy nő fejsérülést szenvedett, válságos állapotban szállították kórházba. A sérültet többször újra kellett éleszteni, majd a kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Állapotáról továbbra sincs hír.

Egyes értesülések szerint a súlyos, életveszélyes koponyasérülést, valamint bordatörést szenvedett középkorú nő, kétgyermekes anya az elsők között (vagy elsőként) csúszott le a Boeing 737-800-as repülőgép egyik hátsó ajtajának kinyitott vészcsúszdáján.

A nő egyes médiaértesülések szerint azért eshetett ki a vészcsúszdából, mert a csúszdát egy légáramlás meglökte. Az esemény időpontjában azonban a visszakereshető METAR adatok szerint gyenge, alig néhány csomós volt az észak-nyugati szél a repülőtéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Így valószínűbbnek tűnnek azok a meg nem erősített médiaértesülések, miszerint a repülőgép ajtajainak kinyitása és a vészkiürítés az előtt kezdődött meg, hogy a repülőgép pilótái lekapcsolták volna a hajtóműveket és a vészcsúszdát a hajtóműből kiáramló gázsugár lökte meg. Az izraeli portál cikkében azt is írta, hogy a pánikhelyzetben a hátsó ajtókat a pilóták utasítása ellenére nyitották ki.

A baleset körülményeit a magyar hatóságok vizsgálják.

A felvétel szerint a hatalmas füstöt okozó vontató ekkor már a repülőgéptől távolabb állt, a füst nem a repülőgép irányába terjedt.