159 járatát járatát törli január 8-án kedden a KLM az Amszterdam térségében várható erős vihar miatt.

Az amszterdami Schiphol repülőteret hétfő estétől közelíti meg a vihar. Kedden egész napra erős, viharos szelet várnak a repülőtéren esővel, havas esővel.

Az erős (akár 42 csomós) széllökések miatt a repülőtéren csak egy futópálya üzemelhet kedden a nap nagy részében, ezért a kapacitás jelentősen lecsökken.

A KLM ezért hétfőn este bejelentette, hogy 159 európai járatát törli. A Schiphol repülőtér szintén késésekre és járattörlésekre hívja fel közlésében a figyelmet.

Az érintett utasokat a légitársaság kiértesítette, és számukra átfoglalást biztosított.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A budapesti járatok közül egyelőre csak a KL 1975-ös számú, Amszterdamból a menetrend szerint 10:05-kor induló és 12:05-kor Ferihegyre érkező járatát törölte a KLM (értelem szerűen a visszafelé közlekedőt is).

A délutáni és esti, KL 1977 és 1981-es járatokat – a jelenlegi információk szerint – nem érinti a járattörlés, ahogy a Budapestről Amszterdamba kedden reggel 9 órakor induló KL 1972-es járatot sem.

A légitársaság és a repülőtér is azt javasolja az utasoknak, hogy figyeljék a járatinformációs oldalakat és lépjenek kapcsolatba a légitársaságok ügyfélszolgálatával.