Az egyetlen németországi belföldi útvonalán, Köln és Berlin-Schönefeld között a Ryanair a járatok mintegy kétharmadát törli a téli menetrendtől. E két város között a Eurowings és az Easyjet is jelentős versenytársa az ír fapadosnak.

Munkanapokon öt, szombaton két, vasárnap három járatot kínál jelenleg a Ryanair Köln és Berlin-Schönefeld között, az egyetlen németországi belföldi útvonalán.

Azonban a téli menetrendtől jelentősen megkurtítják az itteni menetrendet az aerotelegraph.com cikke szerint.

A két város között a járatok mintegy kétharmadát megszüntetik október végétől.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Munkanapokon egy-két járat lesz, szombaton nem közlekedik a cég, vasárnap pedig egyetlen marad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság azzal magyarázta a lépést, hogy folyamatosan felülvizsgálják a több mint ezernyolcszáz útvonaluk teljesítményét, ezért csökkentik a heti járatszámot Köln és Berlin között. De közölték, hogy továbbra is elkötelezettek a német piac iránt, szeretnének bővülné és új célállomásokat felvenni a hálózatba.

Ezen az útvonalon a téli menetrendben munkanapokon a Eurowings tizennégyszer repül (!), az Easyjet pedig ötször.

Az összefoglaló emellett emlékeztet arra is, hogy a tavaly őszi, elhíresült tömeges járattörlések után a 2017-2018-as téli menetrendben a tervezettnél kevesebb géppel üzemelt a Ryanair, hogy jobban gazdálkodhasson a személyzetek munkaidejével, és ennek az „újratervezésnek” pedig a Köln-Berlin útvonal teljesen az áldozatául esett.

Az idei nyárra aztán a fentebb említett járatsűrűséggel tértek vissza – igaz, a téli szezon mindig kisebb forgalmú a kontinensen belül.

Ahogy a minap megírtuk, Frankfurtban sem marad meg a Ryanair nyári menetrendje, visszatérnek a múlt téli időszak itteni flottaméretére, ez nyilvánvalóan jelenlegi járatok megszűnését is magával hozza.