Kis híján összeütközött a United Airlines egyik Boeing 737-ese egy vitorlázórepülővel Chicagóban. Az esemény a repülés egyik legkritikusabb fázisában, megközelítéskor történt.

Fotó: United Airlines

A The Point’s Guy beszámolója szerint az N69810 lajstromú Boeing 737-900-as Vancouverből tartott Chicago – O’Hare repülőtérre a 246-os járattal, és már a megközelítés fázisában tartottak, amikor az utasok arra lettek figyelmesek, hogy a gép hirtelen jobbra fordul. Hogy pontosan mi történt, azt a kapitány közölte velük közvetlenül a landolás után.

Az egyik utas a blognak azt mondta, a kisebb turbulenciát leszámítva teljesen szokványos megközelítést hajtott végre gép, de hirtelen nagyon erősen jobbra fordultak. Az utasok azt hitték, hogy valami baj van a géppel, sokan sikoltozni kezdtek, és erősen kapaszkodtak az ülésükbe. Aztán a pilóták újra egyenesbe hozták a gépet, majd pár fordulóval és 10 perccel később landoltak a repülőtéren.

A kapuhoz gurulás után a női pilóta mondta el az utasoknak, hogy a másodperc tört része alatt kellett cselekedniük, különben összeütköznek egy – akkor még csak feltételezték – vitorlázógéppel, amelyet nem láthattak a radaron, mivel nem volt rajta jeladó. A Flighradar adatai szerint a gép mintegy 7 ezer láb magasságban volt, amikor az eset történt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Később a United szóvivője a lapnak megerősítette, hogy a feltételezés helyes volt: egy vitorlázógép került a 737-es útjába. A United vizsgálatot indított a részletek kiderítése érdekében. Arról a hír nem szól, hogy a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA), vagy a Nemzeti Közlekdésbiztonsági Bizottság (NTSB) vizsgálódik-e az ügyben, a honlapjukon nincs erről szóló közlemény.